Dün akÅŸamdan beri etkili olan toz bulutu vatandaÅŸların zor anlar yaÅŸamasına sebep oluyor.Nefes almayı güçleÅŸtiren toz bulutu, ulaşımda görüÅŸ mesafesinin düÅŸmesine yol açtı.
Mardin'i kaplayan toz bulutu yüzünden fotoselli sokak aydınlatma lambaları devreye girerken, sürücüler araç farlarını yakmak zorunda kaldı. Mardin Meteoroloji MüdürlüÄŸü yetkilileri, bölgede etkili olan toz bulutunun Suriye kaynaklı olduÄŸunu ve yağış ile birlikte toz bulutunun etkisini iki gün daha sürdüreceÄŸi belirtildi. Uzmanlar, çocuk, yaÅŸlı ve hastaları, zorunlu olmadıkça sokaÄŸa çıkmamaları konusunda uyardı. Toz bulutları sebebiyle uçaklar baÅŸka illere yönlendiriliyor.
Tarihi kenti etkisi altına alan toz fırtınası nedeniyle uçak seferleri aksadı. Åžu ana kadar hiçbir uçak havaalanına iniÅŸ yapamadı. Suriye üzerinden esen rüzgârın etkisiyle baÅŸlayan ve yoÄŸunluÄŸunu artıran toz bulutu, Mardin'de hava ulaşımını da etkiledi. Türk Hava Yolları (THY)'nın İstanbul-Mardin ve Ankara-Mardin seferleri, hava muhalefeti nedeniyle geçici olarak karşılıklı olarak iptal edilebileceÄŸi belirtildi.
Bu arada, saat 11.30'da Ankara’dan özel uçakla Mardin’e gelecek olan CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu ve ekibi, toz bulutunun etkisi devam ettiÄŸi takdirde uçağı Åžanlıurfa veya Diyarbakır havaalanına yönlendirileceÄŸi belirtildi.