Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Diyarbakır OSB’nin doğalgaz sorununu çözeceğiz

Diyarbakır OSB’nin doğalgaz sorununu çözeceğiz
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Diyarbakırlı sanayicilerin yaşadığı büyük sorunlardan biri olan Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin doğalgaz sorununu çözeceklerini söyledi.
14.03.2011 / 21:58


Ergün, “Diyarbakır gelecek vaat ediyor. Yatırım yapanlara her türlü desteÄŸi saÄŸlıyoruz. Onların sıkıntılarını çözüyoruz. Diyarbakır OSB’nin doÄŸalgaz sorununu çözeceÄŸiz. Demiryolunun da sanayiden geçmesi için gerekli giriÅŸimleri baÅŸlatacağız.” dedi.



 



Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde GAP Eylem Planı kapsamında kurulan KaracadaÄŸ Kalkınma Ajansı’nın desteÄŸiyle açılan ve 120 kiÅŸinin istihdam edildiÄŸi tekstil fabrikasının açılışını yaptı.



Fabrikanın açılış törenine Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa SaÄŸlam, AK Parti Diyarbakır İl BaÅŸkanı Halit Advan, milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.



Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün burada yaptığı konuÅŸmada, yanlış devlet politikalarıyla ilgili bir örnek vermek istediÄŸini belirterek, “Az önce Diyarbakır’da Enerji Bakanlığı bünyesinde kurulan Temsan Fabrikası'nı gördüm. Konya’da da aynısı var. Bu iki fabrika ile aynı dönemde kurulan iki fabrika daha var. Kore’de Samsung ile Hundai. Fabrikalar kurulduÄŸunda Kore’nin ekonomik durumu Türkiye’den daha kötüydü. Yanlış devlet politikaları sonucu nelerin olduÄŸunu görmemiz gerekiyor. İnsan haklarında, özgürlüklerde, demokrasilerde o kadar yanlış politikalar yapılmış ki. Temsan bugün Samsung’la yarışan bir marka olması icap ederdi. İkisi de aynı zamanda ve aynı amaçlar için kurulmuÅŸ. DoÄŸru politikaları izlemiÅŸ olsaydık, Diyarbakır’dan bir dünya markası çıkmış olacaktı.” dedi.



Türkiye’nin bundan sonra hiç yanlış yapma lüksü olmadığını belirten Bakan Ergün, ÅŸunları söyledi: “Vakit kaybedecek zamanımız da yok. Birbirimizle didiÅŸecek hiç halimiz de yok. Bunları muhakkak bir suretle geride bırakıp ileriye bakmamız gerekiyor. Bizim destekler sürüyor. GiriÅŸimciler yeter ki iÅŸ yapsın. İyi iÅŸ yapana memlekette destek çok. Türkiye eski Türkiye deÄŸil.”


Etiketler:
Bu haber toplam 320 defa okundu

YAZARLAR
haberler haber vitrini güncel haberler chat sesli chat
Batman Medya Gazetesi