Adaylar çalmadık kapı bırakmıyor

Bu alana eklemiş olduğunuz haberle ilgili kısa bir özet bilgisi ekleyebilirsiniz. Bu metin yazı düzenleme sayfasında “Özet” bölümünden eklenebilir. Özet eklenmişse başlık altında kalın olarak bu şekilde gösterilir, eklenmemişse bu alan boş kalır.

Adaylar çalmadık kapı bırakmıyor
Advert
Yayınlama: 17.05.2015 14:50:04
Düzenleme: 23.10.2022 00:54
64
A+
A-

Her yeni katılım ile güç ve moral bulan adaylar, kent merkezi, ilçe, belde, köy ve mezralara giderek seçim çalışmalarında bulundu. HDP Milletvekili Adayı Saadet Becerikli, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde çalışan işçiler ile öğlen yemeğinde il müdürlüğü binasında bir araya geldi. Becerikli’ye HDP ve DBP’li yöneticiler ile Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir eşlik etti. Burada işçiler ile yemekte sohbet eden Becerikli ve partililer HDP’nin “Yeni Yaşam” projesini anlatarak seçimlerde destek istedi. Becerikli ve beraberindekiler daha sonra kent merkezinde bir restorandın açılışına katıldı. Buradan belediye geçen Becerikli ve partililer, belediyede çalışan kadınların Anneler Günü’nü kutladı. Ardından Karşıyaka Mahallesi’nde ev ziyaretlerinde bulunuldu.

KÖY KÖY DOLAŞARAK HDP’Yİ ANLATTILAR

 

Diğer adaylar Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız da İkiköprü Beldesi’nde seçim çalışmalarına devam etti. Adaylara HDP ve DBP’li yöneticilerinin yanında Beşiri ve İki Köprü Belde eş başkanları da eşlik etti. Uzun bir konvoylar eşliğinde Köprü Beldesi’ne bağlı Kanîqulkê, Bimêr, Hizyet, Barinc, Herfas, Newal, Kurtîk, Heva ve Balindê köylerini ziyaret eden adaylar, köydeki yurttaşlar tarafından büyük bir coşku ve sevinç ile karşılandı. Adaylar her geçtikleri köyde yurttaşlar ile halay çekerek, renkli görüntüler oluşturdu. Burada konuşan Milletvekili Adayı Ayşe Acar Başaran, iktidar ve devletin Kürt sorunu nedeniyle köyleri yakarak, yakarak insanları köylerden koparmak istendiğini söyledi. Amaçlarının Kürt sorununun çözülmesi ve yaşanan acıların son bulması için mücadele etmek olduğunu belirten Acar, inançlı ve bilinçlenen Kürt halkının kimse tarafından artık kandırılamayacağını söyledi. HDP en genç adaylarından Hasan Yağız da tek amaçlarını Kürt halkını eşsiz bir özgürlüğe eriştirmek olduğunu belirterek, bu uğurda mücadele etmek için bu yola baş koyduklarını ifade etti. Haber merkezi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.