Atatürk, törenlerle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84. yıldönümünde Batman’da da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Atatürk, törenlerle anıldı
Advert
Yayınlama: 10.11.2022 15:53:45
89
A+
A-

10 Kasım Atatürk’ü anma programı, Batman Valiliği bahçesinde bulunan Atatürk anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Atatürk anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından, saatler 09.05’i gösterdiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına, sirenler eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal marşı okundu. Törene Batman Valisi Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral İhsan Kaplan, protokol üyeleri, askeri erkan, STK ve siyasi parti temsilcileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Program Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda Atatürk’ün hayatını konu alan slayt gösterisi, okunan şiirlerin ve düzenlenen piyesin ardından TOBB Güzel Sanatlar Lisesi orkestra ve korosu Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye girenlere ödülleri Vali Canalp, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral İhsan Kaplan ve Batman Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz tarafından verildi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.