Haydi çocuklar Kur’an dersine…

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Kıymetli okurlarım, efendimiz buyuruyor: “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir” hadisinden şunu anlıyoruz. Öğrenmek ve öğretmek ikisi de çok faziletlidir. Yani hem öğreneceğiz ve hem de insanlara öğretmeye çalışacağız. Yine efendimiz buyuruyor; “Kim çocuğuna Kur’an’ı yüzünden okumasını öğretirse, Allah onun geçmiş ve gelecek günahlarını bağışlar.” Kur’an-ı Kerim-i güçlü olmak için okuyunuz. (Edebali)

Yayınlama: 22.06.2023 13:28:47
75
A+
A-
Mehmet Sabaz biyografi:

Ümmetimin en şereflileri ve ileri gelenleri, Kur’an-ı kalbinde, hafızasında taşıyanlardır. (Abdullah b. Abbas) Kur’an’la ilgili bir kaç meşhur sözler dile getirdik… Diyanet’in bu yılki (2023) belirttiği temalar şu şekildedir; “Haydi gençler bu yaza değer katalım. Yatılı yaz Kur’an kurslarında buluşalım”

Çocuklar koşun haydi, şimdi yaz Kur’an kursu vakti… Kurslar 3 Temmuz’da başlıyor. Kayıtlar 19 Haziran ila 10 Temmuz tarihleri arasındadır. Müracaatlar İl ve İlçe Müftülükleri, camiler ve Kur’an kurslarına yapılır. Çocuklarımızı cami, Kur’an dersleri, ibadet dersleri, ahlak dersleri, Siyer dersleri, akaid dersleri, çeşitli etkinlikleri ve dini vecibelerinden mahrum etmeyelim. Düzenli olarak camiye gelen çocuklar Fatiha süresi, kısa süreler, dualar ezberliyorlar. Namaz kılmayı, cami adabını, edeb ve terbiye kurallarını öğreniyorlar. Onlara bazı taahhütlerde bulunarak mesela  “Bu sene Kur’an kursuna gidersen sana bunları alacağım. Bunları yapacağım gibi…” gibi sözlerle çocuklarımızı kursa gönderelim ve onları sevindirelim. Bu saydığımız dersleri kurs süresince ağırlıklı Kur’an dersi olmak üzere günde üç saatten oluşmak üzere işlenmektedir. Dersler saat 09.00 ile 12.00 yada öğleden sonra 13.00 – 16.00 saatleri arasındadır. Her camininki farklıdır. Kozluk merkez Güneşli mahalle camii çevresinde oturan vatandaşlarımız, gönül rahatlığıyla çocuklarını gönderebilirler. Severek bekliyoruz şunu da dile getirelim; ülkemizin her yerinde sizlere yakın olan camii ve Kur’an kurslarına da çocuklarınızı gönderebilirsiniz…. Kursa gelen öğrencilerimize çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Hayırda bulunmak isteyenler bu 0535 209 43 46’dan bizimle irtibata geçebilirler. Diyanetin önceki senelerin istatistiklerine baktığımızda yaklaşık cami ve Kur’an kurslarına Kur’an öğrenmeye giden öğrencilerin sayısı yüzbinleri aşmıştır. Bu sene sayı daha da artacak inşallah. Ülkemizin en ücra köşelerinde hatta mezrasında bile yaz Kur’an kursları açılmaktadır. Din görevlileri tarafından Kur’an dersi verilmektedir. Rabbimize hamd olsun. Rabbim ülkemizi, çocuklarımızı Kur’an derslerinden mahrum etmesin. Bizleri Kur’an-ı okuyan ve tam anlamıyla anlayan kullarından eylesin. Bizleri Kur’an’a hizmetkâr eylesin…

Yazarın Son Yazıları
18.04.2024 14:21:12
21.03.2024 14:22:39
14.03.2024 12:09:40
07.03.2024 16:06:56
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.