“Sokak Hayvanları”

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.

Yayınlama: 02.11.2023 12:31:48
38
A+
A-
Mehmet Sabaz biyografi:

Bir hadiste şöyle geçiyor; Bir kadın ölünceye kadar hapsettiği bir kedi yüzünden azaba uğradı ve bu sebeple cehenneme girdi. Hayvanı hapsettiğinde ona bir şey yedirmemiş, içirmemiş, yerdeki haşereleri yemesine bile izin ve imkan vermemiştir. Hayvanlarda canlı varlıklardır. Onlara eziyet vermek, onları öldürmek dinimizce kesinlikle yasaklanmıştır. Onlara merhamet edeceğiz.

Geçenlerde Kozluk Kaymakamlığının internet sayfasına baktım. Duyurularda şöyle geçiyor; “Kaymakamımız sayın Ekrem Güngör Başkanlığında sokak hayvanları ve başı boş dolaşan büyükbaş hayvanlara alınacak tedbirlere yönelik toplantı yapıldı. Toplantıda, mevzuata aykırı ve şehir merkezinde başı boş dolaşan, trafiği aksayan büyükbaş hayvan sahiplerine uygulanacak idari yaptırımlar ve para cezası… Boş gezen köpekler içinde barınma, kısırlaşma veterinerlik konuları görüşüldü.” Yerinde bir karar. Vatandaş olarak çok beğendim, umarım uygulamaya geçer ve üzerinde hassasiyetle durulur. Bunun takipçisi olacağız. Sabah namazı için camiye gidince sürüler halinde dolaşan köpeklere rastlayınca çok korkuyorum. Gidinceye kadar onları bekliyorum ve sonra yoluma devam ediyorum. Hemen hemen her sabah bu ızdırabı çekiyorum. Çok tehlike saçıyorlar. Hele hele çocuklar için daha tehlikelidirler. Dinlediğim kaç ilçe sakinleri de bu hayvanlardan şikayet ediyorlardı. Belediyeyi suçluyorlardı. Niye müdahale etmiyor! Sonunda müdahale edilecek kararı alındı. Sayın Kaymakamımıza, Belediye başkanımıza ve ilgili kurumlara çok çok teşekkür ederim. Rabbim kendilerinden razı olsun.

Ya Rahman, Filistinli kardeşlerimize merhamet eyle… Onlara yardımını esirgeme… Bütün müslümanların onlar için yaptıkları duaları kabul eyle… Ya Rabbi, çocuklara, kadınlara, yaşlılara acı… Ya Rabbi, İsraili ve onun destekçilerini kahhar ismin hürmetine kahrü perişan eyle.. Duamız Filistin için olsun.

Yazarın Son Yazıları
18.04.2024 14:21:12
21.03.2024 14:22:39
14.03.2024 12:09:40
07.03.2024 16:06:56
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.