Güneştekin Kültür Merkezi devir mi ediliyor?

Batman Belediyesi’ne bağlı Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nin, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne devredileceği iddiası kentte geniş yankı uyandırdı.

Güneştekin Kültür Merkezi devir mi ediliyor?
Yayınlama: 12.11.2025 17:43:57
194
A+
A-

GÜNDEM YARATAN İDDİA…

Batman Belediyesi tarafından yıllar önce hizmete açılan Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi, sergi salonları, tiyatro sahnesi ve atölye alanlarıyla kentin en önemli kültürel buluşma noktaları konumunda. Edinilen bilgilere göre, 17 Kasım 2025 tarihinde Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden bir heyetin Batman’a gelerek merkezde incelemelerde bulunacağı öğrenildi. İddialara göre, Devlet Tiyatroları ile Batman Belediyesi arasında devir sürecine ilişkin yazışmalar günler öncesinde başlatıldı. Bu gelişme, kültür-sanat çevrelerinde ve kent kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Batmanlı sanatseverler, merkezin “belediyeye ait nadir kültür yatırımlarından biri” olduğunu belirterek sürece tepki gösterdi.

“KÜLTÜR MERKEZİNİ PEŞKEŞ ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Konu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda da gündeme geldi. DEM Parti Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, yaptığı sert konuşmayla devir iddialarına tepki gösterdi. Milletvekili Tiryaki, “Batman kayyumları dokuz yıl boyunca Batman halkının varını yoğunu çarçur ettiler, gayrimenkullerini diğer kamu kurumlarına sattılar, milyarlarca lira borç bıraktılar. Şimdi de Batman Belediyesinin sahip olduğu tek yer olan, sevgili Ahmet Güneştekin’in adıyla anılan Kültür Merkezi’ni peşkeş çekmeye çalışıyorlar” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.