“GAZİANTEPSPOR, İSMİMİ ÜLKE FUTBOLUNA DUYURAN KULÜPTÜR”

Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz eski futbolcu ve Teknik Direktör Bünyamin Süral. Futbolculuğunda iki dönem Gaziantepspor, Malatyaspor, Beşiktaş ve Milli takım formalarını giyen, geçirmiş olduğu ağır diz sakatlıklarından dolayı büyük şansızlıklar yaşamış olan ve Teknik Direktörlük kariyerinde ise Sankospor, Cizrespor, Gaziantep Büyükşehir Belediyesspor, Gaziantepspor ve 2005-06 sezonunda ise Batman Petrolspor’u çalıştırmış olan Bünyamin Süral hocam ile gerçekleştirdiğimiz röportajımız sizlerle. Röportaj teklifimizi kabulünden ötürü değerli hocama teşekkür eder, sağlıklı ömürler dilerim.

“GAZİANTEPSPOR, İSMİMİ ÜLKE FUTBOLUNA DUYURAN KULÜPTÜR”
Yayınlama: 15.02.2022 17:25:05
Düzenleme: 23.10.2022 00:24
294
A+
A-

* Bünyamin Süral kimdir?
– 10.09.1963 Gaziantep doğumluyum.

* Futbola ne zaman ve hangi takımda başladınız? İlk olarak hangi takımda profesyonel oldunuz?
– Futbola 14 yaşında Nizip Tekelspor’da başladım. Ardından Gaziantepspor’un genç takımında iki sene oynadıktan sonra 1981 yılında yine bu kulüpte profesyonelliğe adım attım. 1984 Yılına kadar Gaziantepspor’da futbol oynadım.

* Futbolcu olmasaydınız ne olmak isterdiniz?
– İyi bir öğretmen veya polis olmak isterdim.

* Futbolculuğunuzun ilk yıllarında beğendiğiniz ve kendinize örnek aldığınız isimler kimlerdi?
– Fenerbahçe’den Alpaslan Eratlı’yı çok beğenir, kendisinden çok şey öğrenmeye gayret etmişimdir.

* Futboldan arta kalan zamanlarda ne gibi işlerle uğraşırdınız?
– Ülkemizdeki ve dünyadaki futbolu takip eder bolca maç izlemeye ve ekstra antrenmanlar yapmaya gayret ederim. Arta kalan zamanlarımızı ile ailem ve arkadaşlarım ile geçirirdim.

* Gaziantepspor’a transferiniz nasıl gelişti ve ilk maçınızda neler hissettiniz? 
– Gaziantepspor ilimiz futbolunun lokomotifiydi ve herkes gibi benim hayalim bir gün bu takımın formasını giymekti. Tekelspor’dayken oynadığımız bir maçımı izleyen Gaziantepspor yöneticisi beni ve takımımızda bulunan iki kişiyi beğenince transfer ettiler.

* Gaziantepspor’da iki sezon başarıyla forma giymiş biri olarak bize o dönemlerden söz eder misiniz? 
– Gaziantepspor her şeyden önce benim evimdir. İsmimi ülke futboluna duyuran çok değerli bir camiadır. Ben tekrardan bana katmış olduğu artılarından ötürü kulübüme ve o dönemki yöneticilerimize çok çok teşekkür etmek isterim. Gaziantepspor Kulübü içerisinde bulunmuş olduğu durumu hepimizi derinden üzmektedir. Bu güzide kulübümüzü bu hale getirenleri vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum. Umarım şanlı Gaziantepspor kendi arması ve renkleriyle tekrardan eski başarılı günlerine döner.

* Gaziantepspor’dan transfer olduğunuz Malatyaspor’da da aynı başarıyı yakalamanızı neye borçluydunuz?
– 1984 yılında Malatyaspor’a transfer oldum ve üç yıl boyunca formasını giydim. Burada da müthiş bir çalışma ortamı, çok iyi, sözüne sadık ve güven veren bir yönetimi vardı. Böyle olunca bize de işimizi düzgün yaparak kulübümüze faydalı olduk. Gaziantepspor’daki başarı çıtamı burada daha yükseğe çekince Beşiktaş’a transfer oldum.

* Ve belki sizin için zirve sayılan başlayan Beşiktaş kariyeriniz. İlk teklif geldiğinde neler hissettiniz?
– Aslında Beşiktaş’a gitmeden önce ben Galatasaray ile prensipte anlaşmıştım. Fakat Beşiktaş Başkanı merhum Süleyman Seba beni çok istemiş ve buradaki 10. Kolordu Komutanı olan Adnan Doğan Paşa’yı aramış ve beni Beşiktaş’a kazandırması adına devreye girmesini kendisinden rica etmişti. Adnan Doğan Paşa’da beni arayıp Beşiktaş’a gitmem yönünde ricada bulunca ben de kendisini kıramayıp Beşiktaş’a transfer olmuştum.

* Beşiktaş takımında nasıl karşılandınız ve ilk günlerinizde kimler size daha sıcak davrandı?
– Malatyaspor’da oynarken bir Beşiktaş maçında kalemize giden topu sakatlanma pahasına çıkarmış ve Beşiktaş’ın şampiyonluğunu engellemiştim. Buna rağmen çok iyi karşılanmıştım.

* Beşiktaş’ta en iyi anlaştığınız oyuncular kimlerdi?
– Rıza, İsmail, Zeki, Gökhan ve Ulvi en iyi anlaştığım oyunculardı.

* Beşiktaş’ta en iyi ve kötü oynadığınızı düşündüğünüz maçlarınız hangileriydi? 
– Beşiktaş’ta oynadığım bütün maçlarımda hep mücadele eden ve takımına bir şeyler verme çabası içinde olan bir oyuncuydum. Neredeyse bütün maçlarda takımıma faydalı bir oyun sergilemişimdir.

* Beşiktaş’tan yuvanız olan Gaziantepspor’a dönüş ve futbola veda. Parladığınız bir kulüpte futbola veda nasıl bir duygu idi?
– Beşiktaş’ta yaşadığım ağır sakatlık beni çok geriletmiş ve eski azmimi, hırsımı deyim yerindeyse tırpanlamıştı. Gaziantepspor’a yeteri kadar fayda sağlayamamış olmanın üzüntüsünü hep yaşadım.

* Birlikte çalışmaktan keyif aldığınız Başkan, yönetici ve teknik direktörler kimlerdi?
– Başkanlar olarak Beşiktaş Başkanı Süleyman Seba, Gaziantepspor Başkanı Nurettin Soykan ve Batman Petrolspor Asbaşkanı Habip Tanrıseven. Habip Tanrıseven gördüğüm en dürüst, ilkeli ve sözünün eri olan Başkanlardan biridir. Sizlerin de aracılığıyla kendisine selam, saygı ve sevgilerimi iletiyorum.

* Unutamadığınız bir anınızı bizimle paylaşır mısınız?
– Unutamadığım ve beni en çok üzen olay Beşiktaş’ta iken İnter ile İtalya’da oynadığımız ve dizimin kırıldığı maçtır.

* Olsa yine yaparım dediğiniz şeyler var mıdır? 
– Tekrardan futbolcu olmak isterdim. Ama daha çok şimdi ki aklım ile tekrardan futbolu olmayı çok isterdim.

* Futbolculuğunuz boyunca keşkeleriniz neler oldu?
– Keşke diyorum futbol hayatımı olumsuz yönde etkileyen davranışlarda bulunmasaydım. Ve kendimi biraz daha futbola adayabilseydim.

* Teknik adamlığa hangi takımda başladınız? 
– O zamanlar 3. ligde mücadele eden Gaziantep Belediyespor’da başladım.

* En iyi çalışma koşullarını hangi kulüpte yakaladınız?
– Malatyaspor ve Batman Petrolspor’da bunu yakaladım. Özellikle Batman Petrolspor’un tesislerini ve idman sahası müthişti.

* 2005-06 Yılında Batman Petrolspor’da da görev almış biri olarak, kulübümüz için neler söylemek istersiniz?
– Batman Petrolspor’a geldiğimde maddi olarak bir takım sıkıntıları vardı. Yine de burada uzun süre çalışmak istemiş ve faydalı olmak istemiştim. Ama Samet Aybaba Gaziantepspor’a Teknik Direktör olarak göreve başlarken beni de yardımcısı olarak ekibinde yer almamı isteyince ayrılmak durumunda kalmıştım.

* Gaziantepspor desem! 
– Tabi Gaziantepspor profesyonel olarak futbola başladığım kulüp. Hayatımın büyük bölümü orada geçti, 34 kez Milli oldum. 4 Kez A Milli, 29 kez ümit Milli ve 1 kez de olimpik Milli formayı giyme şerefini yaşadım. Gaziantepspor benim ailem ve evim gibidir.

* Celal Doğan desem! 
– Gaziantep ilinin gelmiş geçmiş en faydalı spor adamıdır. Hem şehre hem de takıma çok büyük katkıları olmuştur.

* Süleyman Seba desem! 
– Dünyanın en dürüst insanı diyebilirim. Çağdaş, aydın, dürüst, hak ve hukuk konularında son derece dikkatli ve titiz biriydi. Kendisini saygı, özlem ve rahmetle anıyorum.

* Siyasetin bu denli futbolun içine sinmiş olması hakkında neler söylemek istersiniz?
– Ben bunu, bu soruyu bana sormuş biri olarak affınıza sığınarak söylemek isterim ki iğrenç bir durum olarak nitelendiriyorum. Siyaset futbolun her dalına ve anına sinmiş durumda, siyaset ve siyasetçinin icazeti olmadan ve günümüzün spor adamları hiç bir alanda görev alamaz oldular. Bu olanlar bu çağdaş toplumumuza ve ülkemize yakışmamaktır ve bu iğrenç durum bir an önce son bulmalıdır.

* Son olarak okurlarımıza neler söylemek istersiniz?
– Kıymetli Batman halkımıza selam ve sevgilerimi yolluyorum. Severek takip ettiğim Batman Petrolspor’un bu sezon ki başarısını sezon sonuna dek sürdürmesini ve şampiyon olmasını ümit ediyorum. Bütün Batman Petrolspor taraftarlarına, Batman Medya gazetesinin çalışanlarına ve bilhassa sizlere selam, saygı ve sevgilerimi iletiyorum.

TEŞEKKÜRLERİMİZLE…
Tele-Röportajımıza sponsor olarak bizlere destekte bulunan değerli dostum, Küçükçekmece İkitelli Batman-Kozluklular Derneği Başkanı Cesim Çetin Başkanıma teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.