“PARASAL OLARAK GRUBUMUZDA KÜMEYE DÜŞÜYORUZ”

2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Batman Petrolspor A.Ş. Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş, 2. Başkan Yalçın Güneştekin ve Futbol Şube Sorumlusu Cahit Tok, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Petrolspor’u çökertmeye çalışan kesimin olduğunu belirten Başkan Akbaş, kulübün batmasını isteyenlerin olduğunu kaydetti.

“PARASAL OLARAK GRUBUMUZDA KÜMEYE DÜŞÜYORUZ”
Yayınlama: 03.10.2022 15:27:00
Düzenleme: 22.10.2022 00:31
208
A+
A-

“GİZLİ LİDERİZ AMA…”
Petrolsporu’da çökertmeye çalışan kesimin olduğunu kaydeden Başkan Akbaş, “Kulübü bunaltıp batmasını isteyenler var. Bakın şimdi bir maçımız da eksik ve şuanda gizli lider gibiyiz. 6 maçta 4 galibiyet, 2 mağlubiyet almışız. O kaybettiğimiz maçlarda normalde kaybedeceğimiz maçlar değildi ama bu tür durumlarda zaman zaman oluyor. Ama biz bu kadroyu kurarken, bu işin en iyi şekilde olması için çalıştık. Çok düzgün bir teknik heyet, güzel bir hocamız var. Arkadaşlarla beraber onlar da canla başla oraya buraya koşarak uğraşıyorlar. Bu kulübün her kuruşunun sorumlusu benim. Yönetimin içindeki hiçbir arkadaşın üzerinde bu sorumluluk yoktur. Yani vergisidir, sigortasıdır, bunun her şeyi benden sorulur. Biz gizli lideriz dedik ama parasal olarak kendi grubumuzda küme düşüyoruz” dedi.
“KULÜBÜ SEVE SEVE VERMEYE HAZIRIM”
“Petrolspor takımı Batman’ın takımıdır, Akbaş’ın takımı değildir” diyen Batman Petrolspor A.Ş. Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş, “Ben ne zaman bu kulübe bazı arkadaşları getirdiysem herkes bunlara saldırmaya başladı. Onları kaçırtmak, rahatsız etmek gibi bir takım şeylerle bize saldırmaya başladılar. Ben burada bir emanet aldım. Vallahi şimdi birisi çıkıp kulübü ben üstleniyorum dese, ben kulübü ona seve seve veririm. Benim burada bir hesabım yok ki. Bir Allah’ın kulu çıkıp desin ki Vahap Akbaş bu kulübe şu kadar zarar verdi. Ben bütün vaktimi bu işe ayırdım. Arkadaşlarımla beraber sırf onurumuzla bu kulübü layık olduğu yere getirmek için çalıştık.  Vali bey Batman’a geleli 3-4 ay oldu. Batman’ı tanımaya mı çalışıyor, yoksa birileri ona bir şey mi söylüyor bilmiyorum. Biz iki gün önce yönetim olarak Valilik özel kalemi aradık ve randevu talep ettik. Biz bu tür girişimleri yapıyoruz. Şuan bekliyoruz” diye konuştu.
“TRANSFERE 14 MİLYON HARCANDI”
Bu seneki transfer maliyetlerinin 14 milyon civarında olduğunu dile getiren Akbaş, “Bunların zaten yarısı maç başıdır. Geri kalanı da 2-3 taksit halinde ödüyoruz. Bir taksitin 3’te 2’sini ödemişiz. Kulübün önemli giderleri var. Localarımızı sattık ve protokol kartlarımızı sattık. Oradan bize 1,5 milyona yakın para gelecek ama tabi giderlerimiz de var. Sanki kulüpte ekonomik olarak her şey bitmiş gibi gösteriliyor ama çok şükür batakta değiliz. Gerek teknik heyetimiz gerekse futbolcularımız her şeyin farkındadır. Gerekli izahat sportif direktörümüz tarafından kendilerine yapılıyor. Türkiye’den hangi futbolcu gelirse gelsin, buraya gelip imza attıktan sonra parasını alabiliyor. Zaten bu parada onların hakkıdır. Biz de şuan arkadaşlarla beraber primlere destek veriyoruz, maç kaybetmeyelim diye” dedi.
“SİYASİ KİMLİĞİMİ KULLANMIYORUM”
Siyasi kimliğinin olmasına rağmen asla siyaseti kulübe bulaştırmadığını kaydeden Akbaş, “Bir tane adam gelsin bana desin ki, sen burada siyasi davranıyorsun. Ben kimsenin siyasi görüşüne bakmam. Siyasi kimliğim var, ama asla siyaseti buraya bulaştırmam. Bu kulübe destek olun çünkü bu kulüp Batman’ındır. Yönetim kurulu olarak sizden rica ediyoruz. Gerçekten buranın sesi sizsiniz. Siz basın mensuplarından da destek bekliyoruz. Muazzam bir kadro kurmuşuz. Herkes bu kulüp batacak, bunlar lige katılamayacak diyordu, şimdi ise diyorlar ki bunlar bu kadroyu kurup da transfer yaptılar. Burada hiçbirimizin kişisel hesabı yok. Ama bizim de kendimize göre işlerimiz, sorunlarımız var. Bizim sizden isteğimiz Petrolspor adına, Batman adına şu kulübe sahip çıkalım. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını rica ediyoruz. Benim Vali beyle hiçbir sorunum yok. Vali beyin kendi yönetim şeklidir. Buranın mülki amiridir, yöneticisidir. Dolayısıyla ben ona yol gösterecek değilim. Biz bu kulübün yaşamasını istiyoruz” diye konuştu.
“YALNIZLAŞTIRILIYORUZ “
Bugün kulübü yalnızlaştırmaya çalışan bir kesimin olduğunu Petrolspor 2. Başkan Yalçın Güneştekin, “Konuşamıyoruz, bazı şeyleri söyleyemiyoruz. Her zaman Yalçın bey bir şey yapmadı deniliyor. Ben kalkıp da bunu yaptım demem. Benim muhasebemde her şey bellidir. Bana ne görev düşmüşse, ben bugün ne yapmam gerekiyorsa, ben bugün elimi taşın altına koymuşsam, başkanım ve diğer arkadaşlarımla beraber, memleketim için yapıyorum, başka bir şey için değil. Başka bir beklentim yok. Tek beklentimiz bu takımı bir yerlere getirmektir. Benim para vermediğim söyleniyor. Yalçın Güneştekin ne vermiş, Bayram Demirhan, Yunus Özdaş ne vermiş bellidir. Bu takım halkın takımıdır. Petrolspor gönül işidir. 700 binlik Batman nüfusunun bu kulübe 100 TL bağışta bulunması bu kulüpte çok şeyin değişmesine vesile olur. Biz Valilikte yapılan toplantı 10-15 arkadaşımla beraber Vahap Başkanın Başkanlığında yeni bir yönetim oluşturacağımızı söyledik. O süreçte TPAO’nun devriyle ilgili bazı konular da araya girdi. Ben yönetimimi de arkadaşlarımı da oluşturmuştum. Fakat beni seven, bana bu kadar değer veren, ağabeyleri olduğum taraftar grubumuz bizleri duvarlara yazınca, bu arkadaşlar ‘Sana bu kadar değer veren arkadaşların, kardeşlerin sana bunu yapıyorsa bize kim bilir neler yapar’ diye düşünerek geri çekildiler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.