Çelebi’den Kürtçe bilim ve vahiy eseri

Batman’da 15 yılı aşkın süredir öğretmenlik yapan yazar Şerif Çelebi, vahiy ile bilimin ilişkisini ele aldığı Kürtçe kitabı “Ahenga Wehyê û Zanistê” ile 9. Batman Kitap Fuarı’nda okurlarla buluştu.

Yayınlama: 03.11.2026 13:33:46
8
A+
A-

BİLİM, FELSEFE VE VAHİYİ BİR ARADA ELE ALDI

Mardin’in Midyat ilçesinde doğan ve Mevlana Anadolu Lisesi’nde öğretmenlik yapan Şerif Çelebi, araştırma ve incelemelerini kitaplaştırarak okuyucularla buluşturuyor. Son eseri “Ahenga Wehyê û Zanistê”de (Vahiy ve Bilimin Uyumu) teolojik, bilimsel ve felsefi konuları ele alan Çelebi, vahiy ile bilimin ilişkisini, bilimsel yöntemleri ve yaratıcının varlığına ilişkin farklı tezleri değerlendiriyor. Daha önce Türkçe iki kitabı yayımlanan yazar, son çalışmasını Kürtçe kaleme aldı.

“ÇOĞUNLUĞA DEĞİL, DELİLLERE BAKSINLAR”

Okuyuculara araştırmalarında somut delilleri esas almaları çağrısında bulunan Çelebi, değerlendirmelerin çoğunluğun görüşüne göre değil, akılcı ve bilimsel yaklaşımla yapılması gerektiğini söyledi. Çelebi, “Bir şeyleri araştırırken çokluğa göre gitmesinler. Daha çok delilleri esas alsınlar ve rasyonel bir akılla olaylara, meselelere yaklaşsınlar. Böylece daha isabetli sonuçlara ulaşacaklardır” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.