Milli sporcu Ucan, Dünya şampiyonasında

Üst üste aldığı şampiyonluklarla adından sıkça söz ettiren 1955 Batman Belediye Spor Kulübü sporcularından İslam Ucan, ilimizi Dünya şampiyonasında temsil etmeye hazırlanıyor.

Milli sporcu Ucan, Dünya şampiyonasında
Yayınlama: 16.05.2023 15:12:45
84
A+
A-

Türkiye Kick Boks Federasyonunun 17-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul’da bu yıl 8’incisini düzenleyeceği Dünya Kick Boks Kupası’na gözünü diken Avrupa Şampiyonu ve altın kemer sahibi İslam Ucan, müsabakalara sıkı ve disiplinli çalışmayla hazırlanıyor. Ucan, “Allah kimsenin emeğini boşuna çıkarmasın. Bu şampiyonaya katılmak benim için oldukça önemli. Geceli gündüzlü çalıştım. Bıkmadan, usanmadan, yorulmadan hocalarımızın nezaretinde yoğun tempo ve sıkı bir şekilde çalıştım. Batmanlı sporseverlerin dualarını bekliyorum. İnşallah dünya kupasını ilimize kazandırırım. Buna inancım tamdır” dedi. Muhammed Ali Clay’ı kendine idol olarak gördüğünü belirten Ucan: “O bir efsaneydi. Aradan yıllar geçmesine rağmen adından sıkça söz ettiren biriydi. Bende onun gibi efsane olmayı hedefliyorum” ifadelerinde bulundu. İslam Ucan, İrlanda, Norveç, Kazakistan, Özbekistan ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki rakiplerini tek tek eleyerek ilimize dünya şampiyonluğu kupasını getirmeyi hedefliyor.

“ŞAMPİYONLUĞU BATMAN’A GETİRECEK”

1955 Batman Belediye Spor Kulüp Başkanı Burak Eren: “Sporcumuzun Batman’ı en iyi şekilde temsil edeceğinden şüphemiz yok. Dünya Şampiyonluğu kupasını Batman’a getireceğine inanıyoruz. Bizlere her türlü desteğini esirgemeyen Valimiz Sayın Ekrem Canalp’e sporcum adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Bilindiği üzere İslam Ucan, 2021 yılında Antalya’da düzenlenen 6. Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks şampiyonasında 81 kiloda Avrupa şampiyonu olmuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.