STK’lar Gazze için eylem yaptı

Batman’da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından siyonist işgal rejiminin Filistinli Müslümanlara yönelik uyguladığı soykırımı protesto etmek için basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirildi.

STK’lar Gazze için eylem yaptı
Yayınlama: 06.05.2024 11:57:39
47
A+
A-

Yaklaşık 7 aydır Filistin’de siyonist çete tarafından katledilen Müslümanlar için destek gösterileri devam ediyor. Batman’da İslami sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kent merkezi Gülistan Caddesinde toplanarak Filistin’de yaşanan soykırıma yönelik tepkilerini göstermek için basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından protestoya katılan vatandaşlar, oturma eylemini başlattı. Basın açıklamasında, kahrolsun İsrail Filistin’den defol, HAMAS’a selam direnişe selam, batının yalanı insan hakları gibi sloganları atıldı. Ellerinde Filistin bayrakları ve Filistin halkına destek yazıları içeren dövizlerle alana gelen grup adına basın açıklamasını Bünyamin Rüzgar okudu. Yaklaşık 200 günü aşkındır Gazze’de ve Filistin topraklarında devam eden katliam ve soykırıma alışmamak için meydanlarda olmaya devam ettiklerini belirtilen açıklamada, Gazze’yi gündemde tutmak ve direnişe destek olmaya herkes davet edildi.

“DİRENİŞ GÖSTERİLERİ HER GEÇEN GÜN ARTACAK”

Rüzgar, “Rabbimize yine hamd olsun ki artık üstü örtülemeyen bu zulümlere, zalimlere destek veren topraklardan itiraz sesleri yükselmeye başladı. Başta ABD’nin saygın olarak kabul edilen birçok üniversitesinde protesto gösterileri, kesintisiz oturma eylemleri ve direniş gösterileri her geçen gün artarak çoğalmakta. Batman başta olmak üzere ülkemizin birçok üniversitesinden de bu gösterilere destek eylemleri düzenlenmesi, ikiyüzlü batıyı tedirgin etmeye başladı çok şükür. Tüm direniş merkezlerini buradan, Batman’dan tekrardan selamlıyoruz” ifadelerini kullandı. Basın açıklamasının ardından Molla Nezir Özdemir tarafından dua edildi. Duanın ardından Gazze için oturma eylemi yapıldı.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.