Filistin’de, Gazze’de yaşanan soykırım ve vahşete karşı siyonist işgal rejimine desteklerini açıklayan markaların ürünlerini satmayarak boykot yapan duyarlı esnafların sayısı her geçen gün artıyor.
Batman’da işgalcilere ait ürünleri satmama kararı alan duyarlı esnaf, Allah katında mesul olmamak için boykot ürünleri alıp satmama kararı aldıklarını söyledi. Tüm dünya da olduğu gibi Türkiye’de de işgal rejiminin mallarının boykot edilmesi konusu büyük bir önem kazandı. Özelikle işgal ordusuna destek açıklaması yapan kimi firmalara boykot her geçen gün artıyor. Boykot ürünlerini satmadıkları süreden beri satışlarının arttığını ve mallarına bereket geldiğini belirten esnaf, diğer esnafların da siyonist işgal rejimine ait ürünleri boykot etmeleri çağrısında bulundu.
Bütün Müslümanların İsrail mallarını boykot etmesi gerektiğini belirten duyarlı esnaf Mehmet Candan, “Esnaf olarak boykot ürünlerini satmama kararımızın nedeni ise başta Gazze’de yapılan katliamlar ve zulümlerdir. Özellikle Aksa Tufanı başladıktan sonra bu kararı aldık ve yeni ürün almayarak elimizdeki stokları tüketme yoluna gittik. Böyle olunca onlara ait kola dolabını, dondurma dolabını ve cips tezgâhını iade ettik. Kendi bütçemizden kendimize dolap aldıktan sonra yerli ürünleri alıp satmaya başladık. O zamandan beri işlerimiz daha bereketli olmaya başladı.” ifadelerini kullandı.
Alınan her boykot ürünün Müslümanlara zulüm ve kan olarak döndüğünü ifade eden Candan, “İnşallah Türkiye’deki bütün esnaf ve vatandaş bu boykota yönelir. Biz de elimizden geleni canı gönülden yapmaya çalışıyoruz. Boykot ürünleri olan markalar, gelirinin bir kısmını kimileri ise çoğunu israile bağışladıklarını açıkladılar. Alınan her boykot ürünü Filistinli kardeşlerimize zulüm olarak dönüyor. Bu yüzden boykot yapmak çok önemlidir.” şeklinde konuştu.