Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, tiroid nodüllerinin ameliyatsız iğne yöntemiyle tedavisine başlandı.
Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Abdurrezak Teken tarafından gerçekleştirilen işlemler kapsamında aynı gün dört hastaya müdahale edildi ve hastalar başarılı bir şekilde taburcu edildi.
Tiroid bezinde oluşan ve genellikle iyi huylu olan nodüller, bazı durumlarda ağrıya, yutma güçlüğüne ve hormon dengesizliklerine neden olabiliyor. Bu tür vakalarda uygulanan tiroid ablasyon tedavisi, minimal invaziv bir yöntem olarak dikkat çekiyor. Özellikle ameliyat olmak istemeyen hastalar için tercih edilen bu yöntemde, ultrason eşliğinde tiroid bezine ince bir iğne yerleştirilerek, radyofrekans ya da mikrodalga enerjisi ile nodül dokusu ısıtılarak yok ediliyor.
Lokal anestezi altında yapılan işlem sırasında hastalar herhangi bir ağrı hissetmiyor ve aynı gün taburcu edilebiliyor. Tedavi sonrasında hastaların yaşadığı yutma güçlüğü ve nefes darlığı gibi şikayetler büyük ölçüde azalıyor veya tamamen ortadan kalkıyor. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez uygulanan bu yöntemle, kentte tiroid nodüllerine yönelik modern ve konforlu bir tedavi seçeneği sunulmuş oldu.