Batman Belediyesi, bazı mahallelerde yaşanan su kesintilerinin altyapı yetersizliğinden değil, kaçak ve kontrolsüz su kullanımından kaynaklandığını açıkladı.
Batman Belediyesi, şehirdeki bazı bölgelerde yaşanan su kesintilerine ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, su terfi istasyonları ve içme suyu kuyularının tam kapasiteyle çalıştığı ve teknik anlamda su arzında bir sorun bulunmadığı vurgulandı. Ancak özellikle TOKİ, Kardelen ve Emekli TOKİ bölgelerinde yaşanan kısa süreli elektrik kesintilerinin, su motorlarını devre dışı bıraktığı belirtildi. Yaz aylarında artan su ihtiyacıyla birleşen bu durumun, bazı binaların üst katlarında geçici su erişim sorunlarına yol açtığı ifade edildi.
Belediye yetkilileri, kaçak su kullanımı, kontrolsüz bahçe sulamaları ve ortak alanlarda aşırı tüketimin, özellikle yüksek kotlardaki binalarda su çıkışını zorlaştırdığını belirtti. Ayrıca bazı vatandaşların şebeke hattına izinsiz bağlantı yaptığı ve bunun da alt kotlarda suyun gereksiz yere tüketilmesine neden olduğu aktarıldı. Belediye ekiplerinin kaçak su kullanımına karşı 7/24 denetim yaptığı ve tespit edilen durumlara en yüksek düzeyde cezai işlem uygulandığı bildirildi. Batman Belediyesi, vatandaşlara şebeke suyu yerine bahçe sulamaları için alternatif yöntemler kullanmaları çağrısında bulunarak, suyun adil ve verimli kullanılmasının önemine dikkat çekti.