Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen Öz Sağlık-İş Sendikası Batman Şubesi üyeleri, Türkiye Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası’nın (TÜHİS) toplu sözleşme teklifine tepki gösterdi.
“ADİL BİR SÖZLEŞME İSTİYORUZ”
Basın açıklamasını okuyan Öz Sağlık-İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Altunç, TÜHİS’in sunduğu % 16’lık zam teklifinin, ilk 5 ayda gerçekleşen % 15’lik enflasyon karşısında çoktan eridiğine dikkat çekerek, “Daha cebimize girmeden bu zam buharlaşıyor. Sadece adil bir ücret, insanca yaşam ve emeğimizin hakkını istiyoruz. Sunulan teklif çalışanı merkeze alması gerekiyor” dedi. Altunç, HAK-İŞ olarak % 50 zam, 1800 TL taban ücret, kıdem zammı ve yevmiye eşitlemesi gibi taleplerde bulunduklarını hatırlattı.
“SÜREÇ DAHA FAZLA UZATILMAMALI”
TÜHİS’in mevcut teklifinin müzakereye uygun olmadığını belirten Altunç, “Kamu işçisinin iradesi dikkate alınmalı. Beklentilerimiz karşılanmazsa, demokratik haklarımızı kullanmaktan geri durmayacağız. Refahımızı artırmayan, sorunlarımızı çözmeyen hiçbir teklife evet demeyeceğiz” diye konuştu. Açıklamanın sonunda sendika, sözleşme sürecinin daha fazla gecikmeden, emekçilerin beklentilerine cevap verecek şekilde sonuçlandırılması çağrısında bulundu.