“Her soruya bir şans verin, panik yapmayın”

YKS’ye sayılı günler kala eğitim uzmanı Eyyup Konak, sınav öncesi ve sınav anına dair öğrencilerin kaygılarını azaltacak, başarılarını artıracak önerilerde bulundu: “Her soruya bir şans verin, panik yapmayın, zamanı iyi yönetin.”

“Her soruya bir şans verin, panik yapmayın”
Yayınlama: 10.06.2025 14:28:02
25
A+
A-

“YKS SINAVINDA HER SORUYA ŞANS VERİN”

Özel Batman C1 Kurs Müdürü ve Eğitim Uzmanı Eyyup Konak, 21-22 Haziran’da yapılacak olan YKS-2025 sınavı öncesinde öğrencilere önemli uyarılar ve stratejik tavsiyelerde bulundu. Konak, sınavın psikolojik ve teknik yönlerine dikkat çekerek öğrencilerin kendilerine güvenmelerini istedi. Konak, sınavın ilk dakikalarının adaylar için kritik olduğunu belirterek, “Bu süreyi ısınma süresi gibi düşünün, rahatlayın. Kaygınız motivasyon kaynağınız olsun. Orta düzey kaygı, dikkatinizi artırabilir” dedi.

“PANİK YAPMAYIN”

Yıl boyunca yapılan deneme sınavlarının YKS’ye hazırlık açısından yeterli olduğunu vurgulayan Konak, sınav anında panik yapılmaması gerektiğini hatırlattı: “Zor gelen sorular çoğu aday için zordur. Sınavın sonucunu değil, süreci yönetin.” Konak, sınav anında moral bozukluğu veya yorgunluk hissedildiğinde nefes egzersizi yapılmasını önerdi. “Derin nefes alarak sakinleşebilirsiniz. Bu küçük teknik, odaklanmanızı kolaylaştırır.”

“ZAMAN YÖNETİMİ BAŞARIYI BELİRLER”

TYT ve AYT oturumlarında hangi testten başlanacağına önceden karar verilmesi gerektiğini vurgulayan Konak, “Zamanı gelişi güzel kullanmayın. Hız ve tutarlılık arasında denge kurun” diyerek zamanı kontrol altına almanın önemine değindi. Her soru sonrası kodlama yapılması gerektiğini belirten Konak, “Kodlamayı ertelemek, kaydırma riskini artırır. Optik formu sınav sonunda kontrol etmeyi unutmayın. Zor sorularla inatlaşmak yerine kolay sorulara yönelin. Hızlı ama isabetli olun. Kolay ve normal soruları ilk turda çözün, diğerlerini işaretleyerek sonraya bırakın” önerisinde bulundu.

“ACELE ETMEYİN”

Öğrencilere doğru cevabı bulduktan sonra bile tüm seçenekleri okumaları tavsiyesinde bulunan Konak, “Yanıltıcı seçeneklere karşı dikkatli olun” dedi. Emin olunmayan soruların boş bırakılmasının daha sağlıklı olacağını belirten Konak, sınav stratejisinde dürtüsel kararların zarar verebileceğini ifade etti. Konak, testler arasında küçük zihinsel molaların dikkati toparlamak için etkili olabileceğini söylerken, “Yorulduğunuzda kısa bedensel egzersizlerle rahatlayın” dedi. Son olarak öğrencilere güven telkin eden Konak, “Kendinize inanın ve yapabileceğinizin en iyisini yapmaya odaklanın. Emeğinizin karşılığını almak için önce inanmalısınız” diyerek sözlerini tamamladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.