Batman İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) İl Başkan Yardımcısı Veysi Özgül, imam hatip okullarına yönelik olumsuz algı çabalarına rağmen halkın ilgisinin her geçen gün arttığını belirterek, “Bu teveccüh, toplumun değerlerine sahip çıkan bir nesil istediğinin göstergesidir” dedi.
İmam hatip okullarına yönelik toplumsal ilginin her geçen gün arttığını belirten Özgül, imam hatiplerin sadece dini eğitim veren kurumlar olmadığını, aynı zamanda öğrencilerin ahlaki, insani ve akademik gelişimlerine katkı sunduğunu ifade etti. Özgül, bu okullarda yetişen gençlerin doktor, mühendis, öğretmen gibi mesleklerde de başarılı bireyler olarak topluma kazandırıldığını vurguladı. Veysi Özgül, imam hatip mezunlarının her alanda görev aldığını ve toplum içinde örnek bireyler haline geldiğini belirterek, “Bir öğrencimiz doktor olmayabilir ama toplumda ahlaklı bir fert olabilir. Biz bunu önceliyoruz. İmam hatip okulları, çocukların hem kişilik gelişiminde hem de meslek hayatlarında başarılı ve erdemli bireyler olmalarını sağlıyor. İmam hatipler, çocukların hem kişiliklerini hem de dini değerlere sahip olarak yetişmelerini sağlamaktadır. İmam hatipler, çocukların sadece imam veya hatip olmaları değil, bunun doktorluğu, mühendisliği, diğer dallardaki mesleklerde de yetişmelerini sağlıyor. O yüzden imam hatipler, mesleklerle birlikte dini değerleri de ön planda tutuyor” dedi.
“İMAM HATİP SAYISI ARTIYOR”
Özgül, bazı çevrelerin imam hatipler üzerinden olumsuz algılar oluşturmaya çalıştığını ancak bu çabaların sonuçsuz kaldığını belirterek şöyle konuştu: “İmam hatipleri sevenlerle beraber özellikle seküler yapı dediğimiz bir çevrenin sürekli imam hatip üzerinden algılar yapması, daha önce çekilen sıkıntıları hatırlatmaları, ailelerin kafalarına imam hatiplerle ilgili soru işaretleri düşürerek imam hatiplerden uzaklaştırmaya çalışan bir grup vardır. Ama bunun yanında gerçekten imam hatibe sevdalı olanlar, gönül vermiş ailelerimiz de var. Bu gruplar imam hatiplerin önüne geçemediler ve gün geçtikçe sayıları artmaktadır. Öğrenci sayıları artmaktadır. Okullaşma da artmaktadır.”