Batman’da kaldırımlarda motosiklet ve bisikletlerin geçişi, vatandaşları çileden çıkarırken, özellikle Turgut Özal Bulvarı’nda yayalar her an bir tehlikeyle karşı karşıya kalıyor.
YAYALAR RAHAT YÜRÜYEMİYOR…
Batman’da son zamanlarda özellikle kent merkezindeki kaldırımlarda motosiklet ve bisiklet geçişlerinin artması, vatandaşların tepkisine neden oldu. Yoğun insan trafiğinin yaşandığı Turgut Özal Bulvarı gibi bölgelerde, yayalar kaldırımlarda rahat yürüyemediklerini belirtiyor. Kaldırımların sadece yayalara ait olduğunu vurgulayan vatandaşlar, motosikletlilerin bu alanları kullanmasının hem tehlikeli hem de saygısızca olduğunu dile getiriyor. Yaşlılar, çocuklar ve ailelerin yoğun olarak kullandığı kaldırımlarda, aniden arkadan gelen motosikletler nedeniyle zaman zaman küçük çaplı kazalar ve yaralanmalar da yaşanıyor.
“SESSİZ KALMAK DOĞRU DEĞİL”
Konuyla ilgili görüşünü paylaşan bir vatandaş, şu ifadeleri kullandı: “Yaya olarak kaldırıma çıkıyoruz ama motosikletler bir anda arkamızdan geçiyor. Çocukla yürüyen var, yaşlı var, bu nasıl bir düşüncesizlik? Bir gün ciddi bir kaza olacak diye korkuyoruz. Belediye ve emniyet de bu işe el atsın. Yaya güvenliği tehlikedeyken sessiz kalmak doğru değil.”