Batman Üniversitesi bünyesinde 2022 yılında faaliyete geçen Batman Teknokent, kısa sürede önemli bir başarıya imza attı.
31 firmanın 37 projeyle faaliyet gösterdiği Teknokent, 2024 yılı sonu itibariyle yaklaşık 3 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.
250 Milyon TL’lik Proje Hedefi
Teknokent’teki firmaların büyük bölümü yazılım alanında faaliyet gösterirken, enerji, elektronik, sağlık ve mobilya gibi sektörlerde de girişimler bulunuyor. Şimdiye kadar 14 proje başarıyla tamamlanırken, toplam proje bütçesi 250 milyon TL olarak öngörüldü. Gerçekleşen bütçe ise yaklaşık 175 milyon TL oldu.
Destek ve İstihdam Rakamları Dikkat Çekiyor
Firmalardan üçü TÜBİTAK ve KOSGEB destekleriyle faaliyet gösterirken, toplam destek tutarı 4 milyon TL’ye ulaştı. Batman Teknokent’te 286 kişi istihdam ediliyor, bunların 262’si yazılım uzmanı. Çalışanların büyük bölümü lisans ve lisansüstü mezunlardan oluşuyor.
“Kısa Sürede Büyük Mesafe Kat Ettik”
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Teknokent’in kısa sürede yüzde 90 doluluk oranına ulaştığını belirterek, “Teknokentimiz, bilim, inovasyon ve teknoloji alanlarında önemli bir ekosistem oluşturdu. Bölgeye hem ekonomik hem de nitelikli istihdam açısından ciddi katkılar sağlıyoruz,” dedi.