“Batman’ı yeşil devrimle buluşturduk”

Batman’ın Çamlıtepe mahallesinde 146 dönümlük alan üzerinde yapımı tamamlanan Yaşar Kemal Kent Ormanı, “Batman’ın Yeni Nefesi” mottosuyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

“Batman’ı yeşil devrimle buluşturduk”
Yayınlama: 15.07.2025 16:53:31
112
A+
A-

“YEŞİL ALAN MİKTARINI ARTIRDIK”

Batman’ın en büyük ve en donanımlı ikinci yeşil alan projesi olan Yaşar Kemal Kent Ormanı Vali Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun katılımıyla törenle hizmete açıldı. Batman Belediyesi tarafından yapılan Yaşar Kemal Kent Orman Parkı; çocuk oyun alanları, süs havuzu spor alanları, yürüyüş yolları, kamelyalar, restoranlar, açık hava sineması, koku tüneli, banklar ve teras oturma alanları, doğal gölet ve dinlenme alanlarıyla kente yeni bir nefes olacak. Kentte son yıllarda büyük bir yeşil devrim yaşandığını vurgulayan Vali Canalp, “7 yıl öncesine baktığımızda 91 parkımız vardı. Bu sayıya 139 yeni park daha ekleyerek toplamda 230 park sayısına ulaştık. Yeşil alan miktarımız ise 643 bin metrekare iken bugün itibarıyla 1 milyon 913 bin metrekareye çıkmış durumda. Bu artış, yaklaşık % 197 oranında bir büyümeye karşılık geliyor” dedi.

“TÜRKİYE’DE ÖRNEK BİR MODELİZ”

Vali Canalp, modern kentlerin sadece yollarla değil, meydanlar ve yeşil alanlarla da öne çıktığını belirtti. Sürekli yeni fikirler, yeni projeler ürettiklerini kaydeden Vali Canalp, “Şu anda ihalesi yapılan ‘Mavi Yeşil Batman Projesi’ yalnızca birinci etabıyla dahi mevcut yeşil alanlarımız kadar yeni bir yeşil alan daha kazandırılacak. Yani mevcut alanı ikiye katlamış olacağız. Eğer Atatürk Havalimanı’nın tamamı kent parkına dönüştürülmezse, Türkiye’nin en büyük şehir parkını Batman’a kazandırmış olacağız. Bu da gösteriyor ki, Batman artık sadece kendisi için değil, Türkiye için de bir model haline geliyor. Park alanlarında olduğu gibi pek çok alanda Batman, örnek bir şehir olma yolunda ilerliyor” dedi.

default

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.