Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün 2024-2025 okul sporları faaliyet programında yer alan ferdi boks şampiyonasına Batman’dan katılım sağlayan 2 sporcu Türkiye dereceleriyle döndüler.
Tokat’ta yapılan Alt Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası, yapılan final müsabakalarıyla sona erdi. Batman’ı en iyi bir şekilde temsil eden Siyabent Doğan Türkiye ikincisi olurken, Miray Doğan ise Türkiye üçüncüsü olmayı başardı. İl Temsilcisi Hüseyin Yıldız ile Milli Takım Antrenörü İbrahim Halil Güzel ile Mustafa Okuyucu tarafından müsabakalara hazırlanan boks sporcuları hedeflerini daha da büyüterek, Avrupa dereceleri elde etmek istediklerini söyledi.
Batmanlı miniklerin ringi salladığını belirten Boks İl Temsilcisi Hüseyin Yıldız; “63 ilden toplam 580 sporcunun (430 erkek, 150 kadın) katıldığı şampiyona, Türk boks tarihi açısından bir ilke sahne oldu. Daha önce yalnızca erkekler kategorisinde düzenlenen alt minikler şampiyonasında bu yıl ilk kez kadın sporcular da ringe çıktı. Şampiyonada minik sporcularımız yalnızca madalya için değil, gelecekte Türk bayrağını uluslararası arenalarda temsil edebilmek için ringde mücadele verdi. Dereceye yapan ve sporcularla ilgilenen antrenörlerimizi kutluyorum” dedi.