18 Eylül’de trafiğe açılıyor

Batman’ın şehir içi trafiğini büyük ölçüde rahatlatması beklenen Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, 18 Eylül’de hizmete giriyor.

18 Eylül’de trafiğe açılıyor
Advert
Yayınlama: 24.08.2025 16:03:29
398
A+
A-

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Belediyesi tarafından eski Havalimanı Kavşağı’ndan başlayarak yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda hayata geçirilen Birinci Çevre Yolu ve bağlantı yollarında incelemelerde bulundu. Çalışmaların mevcut durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Canalp, projelerin hızla tamamlanması talimatını verdi. Vali Canalp, incelemeler sırasında Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nın 18 Eylül’de trafiğe açılacağının müjdesini verdi.

“BATMAN MODERN YOL AĞINA KAVUŞACAK”

Vali Canalp, bulvarın şehir merkezine girmeden bağlantı yolları üzerinden geçiş sağlayacağını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: “Bu yol açıldığında Batman trafiği büyük ölçüde rahatlayacak. Böylece Batman, çevresini saran modern bir yol ağına kavuşmuş olacak. Bu başarı planlı ve düzenli kentleşmenin eseridir. 42 bin dönümlük alanı imara açtık. Batman’ın geleceği için planlı kentleşme en büyük önceliğimiz olmaya devam edecek.” Toplamda 4 bin 380 metre uzunluğundaki 40 metrelik yol, 3 büyük kavşak ve 5 orta seviye bağlantı kavşağıyla 8 kavşaktan oluşan bulvarın kentin ulaşım yükünü hafifletmesi hedefleniyor. Vali Yardımcısı Ekrem Güngör, ilgili kamu kurum müdürleri ve belediye birim müdürleri de Vali Canalp’e incelemeler sırasında eşlik etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.