Batman Üniversitesi, uluslararası öğrenci değişim programları kapsamında Malezya Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Parlamento uzmanlarını ağırlayarak akademik iş birliği ve tanıtım faaliyetlerine önemli bir katkı sundu.
Batman Üniversitesi, uluslararası öğrenci değişim programları kapsamında önemli bir tanıtım etkinliğine ev sahipliği yaptı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Batman Gençlik Merkezi tarafından, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen “Batman Gençlik Merkezi – Malezya Uluslararası Uzman Değişim Programı” çerçevesinde Batman’da bulunan Malezya Gençlik ve Spor Bakanlığı uzmanları ile Malezya Parlamento uzmanları, Batman Üniversitesi’ni ve Rektör Prof. Dr. İdris Demir’i ziyaret etti. Üniversitenin kampüs olanaklarını ve sunduğu hizmetleri yerinde inceleyen Malezyalı heyet, kampüs turunun ardından Senato Odasında Rektör Prof. Dr. İdris Demir tarafından ağırlandı. Ziyarette, Batman Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası düzeyde yürüttüğü projeler, akademik başarıları, katıldığı yarışmalar ve yükseköğretim programları hakkında bilgi paylaşıldı.
Rektör Demir, uluslararası değişim programlarının sadece akademik değil, aynı zamanda kültürel bir etkileşim ortamı sunduğunu vurgulayarak, Malezyalı öğrencileri Türkiye’ye ve özellikle Batman Üniversitesi’ne davet etti. Programın sonunda Rektör Prof. Dr. İdris Demir, konuk heyete Batman Üniversitesi Yayınevi tarafından yayımlanan “Nymphaeus’tan Batman’a” adlı kitabı ve çeşitli hediyeler takdim etti.