Haşereyle gece gündüz mücadele

Batman Belediyesi, sıcak havaların etkisiyle artan haşere sorununa karşı 11 araç ve 23 personelle gece-gündüz kesintisiz ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Haşereyle gece gündüz mücadele
Yayınlama: 13.08.2025 11:41:18
16
A+
A-

Program kapsamında her mahalle iki günde bir ilaçlanıyor. Karasinek ve sivrisinek üreme alanları olan tezek yığınları, gübre depoları, fosseptik çukurları, bataklıklar, bodrum katlar ve sulak bölgeler hedef alınırken, kanalizasyon hatları ve jit alanlarında da haşere üremesinin önüne geçiliyor. Özellikle hayvancılığın yoğun olduğu Körük mahallesi, Güneykent, Hilal, Pazaryeri, Cudi mahallelerinin bazı bölümleri, Seyitler, Çamlıca, Petrolkent ve Çay mahallelerinde yoğun ilaçlama yapılıyor.

Jit alanları, göletler, inşaat sahaları ve riskli bölgeler kontrol altına alınırken, kanalizasyon ve yağmur suyu bacaları da ilaçlanıyor. Ayrıca Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı çöp konteynerleri ve çöp araçları da düzenli olarak ilaçlanarak haşere, akrep, karasinek ve sivrisinek üremesinin önüne geçiliyor. Vatandaşlardan gelen şikayetlere anında müdahale ediliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.