Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan orman yangınına Batman Belediyesi İtfaiyesi, 2 araç ve 8 kişilik ekiple destek vererek alevlerin kontrol altına alınmasına katkı sağladı.
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde akşam saatlerinde meşelik alanda çıkan ve kısa sürede büyüyen yangın, ekiplerin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Batman Belediyesi, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’ın talimatlarıyla yangın söndürme çalışmalarına destek olmak amacıyla bölgeye 2 araç ve 8 kişilik uzman ekibini gönderdi. Sıcaklık ve rüzgârın etkisiyle hızla yayılan alevlere, çevre illerden gelen ekiplerle koordineli bir şekilde müdahale edildi.
Çalışmalara Batman Belediyesi’nin yanı sıra, İl Özel İdaresi 1 su tankeri ve 2 personel, Orman İşletme Şefliği ise 1 arazöz ve 4 personel görevlendirdi. Koordineli müdahaleler sonucunda yangının kısa sürede kontrol altına alınarak tamamen söndürüldüğü belirtildi.