Hasankeyf’te su ve gökyüzü şöleni

Antik kent Hasankeyf’te düzenlenen 5. Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivaline 56 bin vatandaşın katılımıyla unutulmaz anlara sahne oldu.

Hasankeyf’te su ve gökyüzü şöleni
Advert
Yayınlama: 30.09.2025 17:11:12
47
A+
A-

DİCLE’DE SPOR COŞKUSU

Batman Valiliği ve Hasankeyf Kaymakamlığı öncülüğünde düzenlenen festival, renkli görüntülere sahne oldu. Açılış programında halk oyunları gösterileriyle başlayan etkinliklerin açılış kurdelesi; Batman Valisi Ekrem Canalp, Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali Irmak ve protokol üyeleri tarafından kesildi. Festival kapsamında Hasankeyf tarihinde ilk kez ultralight, paramotor, microlight, uçak gösterileri ve yamaç paraşütü ile gökyüzü adeta görsel bir şölene dönüştü. Dicle Nehri, bu yıl bir kez daha su sporlarına ev sahipliği yaptı. Kano, flyboard, jetski, SUP ve dalış gösterileriyle binlerce katılımcı nefes kesen anlara şahit oldu.

YÖRESEL KÜLTÜR VE COŞKULU KONSER

Festival alanında kurulan standlarda yöresel ürünler sergilenirken, vatandaşlar misafirperver esnafla kaynaştı. Etkinliğin finalinde ise sahneye çıkan sanatçılar on binlerce kişiyi coşturdu, konser alanında adeta bayram havası yaşandı. Festival sonunda açıklama yapan Vali Ekrem Canalp, Hasankeyf’in sadece tarihiyle değil doğasıyla da bir cazibe merkezi olduğunu vurgulayarak, “Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Organizasyon komitesi, festival boyunca yaklaşık 56 bin vatandaşın etkinliklere katıldığını açıkladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.