Batman’da gazetecilerle bir araya gelen Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı İbrahim Çelebi, özellikle kayyum atamaları ve yerel demokrasi konularında dikkat çekici mesajlar verdi.
Halk iradesine vurgu yapan Çelebi, şu ifadeleri kullandı: “Kayyumlara müspet bakma şansınız yok. Halkın iradesine gem vurmak doğru değil. Kaynakları kullanırken millet adına hareket etmemiz gerekir. Önümüzdeki süreçte belediye başkanlarını seçerken partiler çok dikkatli olmalı. Liyakata önem verilmeli, sadakate değil. Eğer bu sürecin altyapısını doğru kuramazsak, terörle mücadelede de başarılı olamayız.”
“ARTIK SİVİL ANAYASAYLA BULUŞULMALI”
Çelebi ayrıca, Türkiye’nin artık sivil ve özgürlükçü bir anayasayla buluşması gerektiğini belirterek, “Artık kayyumları konuşmayacağız, antidemokratik uygulamalara izin vermemeliyiz. Ben kayyumları doğru bulmuyorum; halk seçiyor ama iradesi yerine getirilmiyor. Devletin de partilerin de hataları var; umarım bundan sonra eksiklerden dönülür” dedi. Çelebi’nin açıklamaları, yerel yönetimlerde demokrasi ve halk iradesi tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.