Kayıt dışı işletmelere denetim

Batman’da gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretimi, satışı ve dağıtımı yapılan işletmelere yönelik denetimler sürüyor.

Kayıt dışı işletmelere denetim
Advert
Yayınlama: 07.10.2025 13:32:46
Düzenleme: 07.10.2025 14:02
18
A+
A-

Denetimler kapsamında 395 işletme kayıt altına alınırken, kayıt dışı faaliyet gösterdiği tespit edilen 3 işletmeye idari para cezası uygulandı.

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, 5996 sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” kapsamında, gıda ile temas eden madde ve malzeme üreten, satan ve dağıtan işletmelere yönelik resmi kontroller gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde kayıt dışı faaliyet gösteren işletmelere cezai işlem uygulandı. 01 Ocak – 29 Eylül tarihleri arasında yürütülen denetim çalışmaları kapsamında toplam 395 işletme kayıt altına alındı. Aynı dönemde, kanun kapsamında kayıt yaptırmadığı tespit edilen 3 işletmeye toplam 84.088 TL idari para cezası kesildi.

(Haber: Mehmet Sıddık Avşar)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.