KIRKAT GÖLETİ CAN ÇEKİŞİYOR!

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Kırkat (Kirkatê) köyü sınırlarında bulunan Kırkat Göleti, uzun süredir devam eden kuraklık ve yetersiz yağışlar nedeniyle neredeyse tamamen kurudu.

KIRKAT GÖLETİ CAN ÇEKİŞİYOR!
Advert
Yayınlama: 21.10.2025 16:40:39
28
A+
A-

Bölge halkının tarım ve hayvancılık için yıllardır kullandığı gölet, artık su yerine çatlak topraklarla kaplı hale geldi. Köy sakinleri, göletin bugüne kadar hiç bu kadar kuruduğunu görmediklerini belirterek endişelerini dile getirdi. Vatandaşlardan bazıları, “Bu manzara gerçekten korkunç. Göletin tamamen kuruma noktasına gelmesi bizi derinden üzüyor” ifadelerini kullandı. Eskiden balık tutulan, hayvanların su içtiği alanlarda artık araçların ilerleyebildiği kadar su çekildiği belirtiliyor.

ÇATLAKLAR KURAKLIĞIN İZİNİ TAŞIYOR

Göletin tabanında oluşan geniş çatlaklar ve boşalan su yatağı, bölgedeki kuraklığın boyutlarını gözler önüne serdi. Uzmanlar, art arda gelen sıcak yıllar, azalan yağışlar ve bilinçsiz su kullanımı nedeniyle bölgedeki su kaynaklarının hızla tükendiğine dikkat çekti. Köylüler, su kaynaklarının korunması için yağmur suyu toplama, damla sulama ve gölet bakım çalışmalarının hızlandırılmasını talep ediyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.