Batman’da sonbaharın ortasında çarşı ve pazarlarda domates satışı tüm hızıyla sürerken, pazarla market arasındaki fiyat uçurumu vatandaşın tepkisini çekiyor.
Pazarda kilogramı 15–20 TL arasında satılan domates, market raflarında 45–50 TL’ye ulaşarak adeta altınla yarışıyor. Vatandaşlar, “Aynı domatesi pazarda üçte bir fiyata alıyoruz, markette bu kadar fark neden?” diyerek duruma sitem etti.
Batman’daki ulusal zincir marketlerde domatesin kilogram fiyatı 45 TL olarak etikete yansırken, yerel pazarlarda üreticiden doğrudan alınan ürünlerin çok daha uygun fiyata satıldığı gözlemlendi. Pazarcılar, artan girdi maliyetlerine rağmen doğrudan satış sayesinde fiyatları düşük tuttuklarını belirtirken, vatandaşlar da “markette değil, pazarda nefes alıyoruz” sözleriyle fiyat farkına dikkat çekti. (Haber: Resul AYAZ)