Kış sezonunda tatlıya yoğun ilgi

Kış sezonunun başlamasıyla birlikte tatlı satışlarında belirgin bir artış yaşandı.

Kış sezonunda tatlıya yoğun ilgi
Yayınlama: 26.11.2025 13:35:38
8
A+
A-

Batman’da uzun yıllardır tatlı üretimi yapan usta ve işletmeci Ebubekir Sirek, müşterilerin özellikle soğuk havalarda tatlıya yöneldiğini ve Ramazan ayının yaklaşmasıyla talebin daha da yükseldiğini söyledi. Tatlı ustası ve işletmecisi Sirek, “Tatlı sezonumuz çok şükür açıldı. Kış aylarında ürünlerimize yoğun ilgi gösteriliyor. Müşteriler gelip alıyor, misafirlerine hediye olarak götürüyor. Yedi çeşit tatlımız var. İri tulumba, minik tulumba, uzun halkalar, taş kadayıf, kaymaklı cevizli tatlı gibi çeşitlerimiz bulunuyor. Müşteriler bu tatlıları oldukça seviyor” dedi.

“YOĞUNLUKTAN MEMNUNUZ”

Kış aylarında tatlıya ilginin daha da arttığını belirten Sirek, “Ramazan da yaklaşıyor, bu nedenle insanlar hediye etmek veya misafirlere ikram etmek için daha çok tatlı alıyor. Akşama doğru yoğunluk artıyor, çok şükür sezonumuz açılmış durumda. Yaz aylarında işlerimiz üç-dört ay boyunca yavaştı. İşlerimiz bayağı düşmüştü. Ama havalar soğuyunca insanlar tatlıya yöneliyor. Şu anda yoğunluk var, çok şükür mutluyuz. Biz tatlıcılar olarak bu durumdan memnunuz. Kışın işlerimiz iyi olur, Ramazan’da ise daha da iyi olur” diye konuştu.

“FİYATLAR SABİT KALIRSA ZAM YAPMAYIZ”

Yetkililere de çağrıda bulunan Sirek, “Malzemeler artık yerinde dursun, sürekli zam gelmesin. Bu fiyat artışlarından dolayı ikide bir tatlılara zam yapmak zorunda kalıyoruz ve bundan hem biz hem de müşteriler rahatsız oluyor. Fiyatlar sabit kalırsa biz de zam yapmayız. Şu anda elimizden geldiğince idare etmeye çalışıyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.