Gercüş pekmezi 500 lira

Türkiye’nin pekmez üretiminde öne çıkan yörelerinden biri olan Güneydoğu Anadolu, özellikle kış aylarında enerji ve sağlık kaynağı olarak tüketilen pekmezlerle dikkat çekiyor.

Gercüş pekmezi 500 lira
Yayınlama: 04.12.2025 13:13:56
Düzenleme: 04.12.2025 13:22
28
A+
A-

Soğuk havaların etkisiyle vatandaşlar, bağışıklık sistemini güçlendiren ve enerji veren doğal gıdalara yöneliyor. Bu durum, yöresel pekmez satışlarını da artırıyor.

Batman’da da bu hareketlilik tezgahlarda kendini gösteriyor. Gercüş ve çevresindeki köylerde üretilen üzümlerden elde edilen Gercüş pekmezi, hem lezzeti hem de besleyici özelliğiyle büyük ilgi görüyor. Şehrin en canlı ve hareketli noktalarından biri olan Alo Tevşo semt pazarında, seyyar satıcılar tarafından kilogramı 500 TL’den satışa sunulan Gercüş pekmezi, kış aylarında enerji arayan vatandaşların tercihi haline geldi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.