İHD’den Rojava için Barış çağrısı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, Rojava’ya yönelik saldırıların durdurulması çağrısıyla Gülistan Caddesi’nde basın açıklaması yaptı.

İHD’den Rojava için Barış çağrısı
Yayınlama: 25.01.2026 14:22:51
13
A+
A-

“Rojava’ya yönelik saldırılar durdurulsun, işlenen suçlar soruşturulsun” pankartının açıldığı açıklamaya Batman Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de destek verdi. Basın açıklamasını İHD Batman Şube Eş Başkanı Av. Ahmet Şiray okudu. Açıklamada, Kobane’nin IŞİD’e karşı verilen mücadelede sembolik bir öneme sahip olduğu hatırlatılarak, bölgede geçmişte yaşanan çatışmaların yeniden tekrarlanma riskine dikkat çekildi. Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmelerin endişe verici olduğu ifade edildi.

İHD, 6 Ocak 2026 tarihinde Halep’in Şeyh Maqsud ve Eşrefiye mahallelerinde yaşanan saldırılara işaret ederek, bu süreçte çok sayıda kişinin yerinden edildiğini ve sivillerin ciddi mağduriyet yaşadığını belirtti. İHD, sivillerin korunması ve yaşam hakkının güvence altına alınması için Birleşmiş Milletler ve uluslararası kurumları göreve davet etti. Açıklamanın sonunda, bölgede kalıcı barışın sağlanmasının hem Suriye hem de bölge ülkeleri açısından önemli olduğuna dikkat çekilerek, insan haklarını esas alan bir yaklaşımın benimsenmesi çağrısı yapıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.