Memur -Sen buluşmaları programına yoğun ilgi

Memur-Sen Batman İl Temsilciliği organizasyonuyla, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner’in katılımıyla “Memur-Sen Buluşmaları” programı düzenlendi.

Memur -Sen buluşmaları programına yoğun ilgi
Yayınlama: 26.05.2023 12:08:11
Düzenleme: 26.05.2023 12:13
255
A+
A-

İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan programa Eğitim-Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner’in yanı sıra, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, AK Parti İl Başkanı Akif Gür, AK Parti MKYK üyesi Av. Murat Çiçek, Memur-Sen İl Başkanı ve aynı zamanda Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmus Önlü, Bem-Bir-Sen Batman İl Başkanı Ömer Zengin, Memur-Sen’e bağlı 11 iş kolu, STK temsilcileri ile bazı siyasi parti temsilcileri katıldı.

“HER ZAMAN MAZLUMUN YANINDA DURDUK”
Programda konuşan Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner , “Memur-Sen ailesinin kuruluşunda kurucu genel başkanımız merhum Mehmet Akif İnan hocamızın ve 14 arkadaşımızın emeği çok fazla. Bu minvalde kendilerini rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Allah onlardan razı olsun. O gün ekilen tohumlar bugün koca bir çınara dönüştü.
Hemen yanıbaşımızda 6 Şubat’ta bir deprem felaketi, bir başka deyişle asrın felaketini yaşadık. Bu noktada millet olarak ilk andan itibaren Memur-Sen de hep birlikte öne atılarak oradaki kardeşlerimizin yaralarını sarmak üzere seferber olduk. İnşallah yaralarımızı en kısa sürede saracağız. Tabii Memur-Sen ailesi her zaman mazlumun yanında net bir şekilde durmuş ve yardımına koşmuş bir teşkilat. Deprem sürecinde depremzede kardeşlerimizin yanındaydık. 55 çadırın kurulmasından tutun da 270 kişilik Genç Memur-Sen ekibimizin ilk andan itibaren kardeşlerimizin yardım çağrısına el uzatmasıyla birlikte ve 11 milyon 770 binlik teşkilatımızın topladığı maddi yardımlarla birlikte biz 159 tırı da üzerine ekleyerek yardımda bulunduk” dedi.

“802 KAZANIMA İMZA ATTIK”

Memur-Sen’in bugün 1 milyon 100 binlik kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük konfederasyonu olduğunu belirten Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner, “Memur-Sen bugün gelinen noktada kamu çalışanları için 802 kazanım üretmiş olan bir teşkilat. Son 1 yıla kadar birlikte 802 kazanıma imza attık. Bizler aynı kaynaktan beslenen, aynı kaynaktan doğmuş farklı dallarız. Gittiğimiz yön aynı, mücadelemiz aynı. Memur-Sen’in mücadelesi özelde kamu çalışanlarının özlük, ekonomik, sosyal haklarının iyileştirilmesi ve aynı zamanda da ülke genelinde yaşanan sıkıntılarda, geçilen zor virajlarda millet iradesine ve milletin adamlarından yana faaliyet göstermektedir” dedi.

“İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ”

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, “Seçim süreci boyunca kalbimizin sesini dinledik. İçimizde ne varsa tüm samimiyetimizle çıkıp anlattık; insanlara ulaştık; gençlere ulaştık. Çocuklara, kadınlara ulaştık. Beni en çok mutlu eden, bu seçim süreci boyunca gittiğimiz her yerde, çaldığımız her kapı bize açıldı. Hangi görüşte olursa olsun insanlar bizi gördüğünde saygı gösterdi. Bu son derece kıymetli. Huzurun ne kadar kıymetli olduğunu, huzurun ne kadar bu milletin ihtiyacı olduğunu gördük. Huzur gerçekten de bizim için gerekli. Yatırımcı için gerekli, eğitimci için gerekli, bizim gençlerin geleceği için gerekli. Dolayısıyla kaostan beslenen değil, huzurdan beslenen bir Türkiye, huzurdan beslenen bir Batman. İstikrar çok önemli. Türkiye’nin başına ne getirmeye çalıştılar? Bütün dünyadaki finans kuruluşları bir araya geldiler ve dediler biz Türkiye’yi ekonomik alanda çökertirsek bu Reis-i Cumhuru yerinden ederiz. Kredi musluklarını kapattılar. Ne dediler? Türkiye’nin risk primi çok yüksek dediler. Kim Türkiye’nin risk primini kim veriyor? Bazı kuruluşlar. Biz yatırım yapmaya kalkıştığımızda kredi maliyetleri maalesef bir Avrupalının, bir Amerikalının ulaştığı maliyetlerin 5 misli. Dolayısıyla biz 5-0 geriden başladık. Sonra ne oldu? Türkiye AK Parti yönetimiyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşuyla yatırımlar yaptı, gelişti. Yollar yaptı, köprüler yaptı. Yapılamaz denen projeleri gerçekleştirdik. Bu son derece kıymetli” dedi.

“1 MİLYON 100 BİN ÜYEYE SAHİBİZ”

Memur-Sen Batman İl Başkanı ve aynı zamanda Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Şehmus Önlü , “6 Şubat 2023 günü asrın felaketine uyandık. Öncelikle depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına Rabbimden sabır niyaz ediyorum. Rabbim bir daha böyle acıları bize yaşatmasın. Sendikal mücadelede hayatını kaybeden tüm dava arkadaşlarımı rahmetle anıyorum. Bu yolda olmak kadar asıl olan bu yolu sizlerle beraber yürümektir. Gücümüzü kalbimizin, aklımızın, heyecanımızın, hayallerimizin bir araya getirdiği örgütlülüğümüzden almaktayız. 1’lerden başladığımız yolculuğumuzda şimdi milyonlara ulaştık. 25 ülkeden 33 emek örgütünün bir araya geldiği, yaklaşık 25 milyon çalışanı kapsayan bir uluslararası örgüte öncülük ederek, uluslararası emek örgütünün öznesi olmaktan gurur duyuyoruz. Biz Memur-Sen olarak, hak yolunda ter akıtan, akıttığı terle cefaya talip oluşuyla berekete mazhar olan, 1 milyon 100 bin üyesinin güvenini güce, gücünü kazanıma dönüştüren, eski Türkiye’nin yeni Türkiye ‘ye geçiş yapmasına öncülük eden teşkilat olarak, öncü medeniyet, güçlü sendika, büyük Türkiye söylemine hedef yeni dünya anlayışı diyor ve yeni dünya için gün sayıyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.