Yüksek maliyetler avcılığı vurdu!

Ekonomik dalgalanmanın av sektörünü de ciddi manada vurduğunu ifade eden av malzemeleri satıcıları, yüksek maliyetler yüzünden insanların ava gidemediğini kaydettiler.

Yüksek maliyetler avcılığı vurdu!
Yayınlama: 28.11.2022 16:19:20
Düzenleme: 28.11.2022 20:12
459
A+
A-

HAYVANLAR ÇOĞALDI AMA…

Batman Bahçelievler mahallesinde faaliyet gösteren Şanlı Av Bayii işletmecisi Hamza Şanlı, ekonomik dalgalanmanın av sektörünü de ciddi manada vurduğunu kaydetti. Geçen sene 35 lira olan fişeklerin şu an 190 liraya çıktığını belirten Şanlı, “Her üründe yükselme var. Fiyatlar geçen senelere oranla 4 kat artmış durumdadır. Ürünler hep dolar bazlı olduğundan maliyetler 4-5’e katlandı. Hayvanlar çoğaldı ama av malzemelerindeki artışlar yüzünden insanlar ava gidemiyor. Pandemi döneminde insanlar ava gidemediği için şimdiki süreçte balık ve kara avı baya genişlemiş durumda. Batman çayında balık türlerinde ciddi bir artış olmasına rağmen av malzemelerindeki yüksek fiyat artışlarından dolayı bu sefer de av imkanı bulamıyorlar” dedi.

“İNSANLAR AVLANMAYI LÜKS GÖRÜYOR”

Tabanca mermi tanesi 2,60 liradan 8,20 liraya yükseldiğini belirten Şanlı, “Ruhsatlı silahlar için satılan 9 mm’lik mermilerin paket fiyatı geçen sene 130 lira iken, dün itibariyle 410 TL’ye çıktı. Paket olarak 30-35 TL’ye sattığımız av fişekleri de 190-200 TL’ye çıkmış. Tüfek fiyatları da üçe katlandı. Eskiden 2 bin lira olan bir tüfeğin fiyatı 5 bin lira. Bu şartlarda insanlar avlanmayı artık lüks görüyor. Özetle, avcılık artık maliyetli ve lüks bir hobi olmaya başladı” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.