TÜP FİYATLARI REKOR KIRIYOR

Türkiye’de artan hayat pahalılığı tüm ürünlerin fiyatlarını kat be kat yükseltmeye devam ederken bu artışlardan tüpler de nasibini alıyor.

TÜP FİYATLARI REKOR KIRIYOR
Yayınlama: 15.12.2022 14:33:25
185
A+
A-

Geçen sene 100 TL civarında olan tüpler 320 TL’ye çıkarak adeta rekor kırdı. Bu fiyat artışlarından en çok etkilenenler arasında kahvehane ve cafe işletmecileri de var.

“FİYATLAR ESNAFIN BELİNİ KIRIYOR”

Batman’da yıllardır kahvehane işleten bir esnaf, “Tüpler geçen seneye göre gerçekten çok pahalanmış durumda. Bizim de işimiz zaten tüple yürüyor. Geçen sene tüp fiyatları 100 küsur civarındayken bu sene 350’lere dayanmış. Zaten kiramızı, faturalarımızı ödemekte zorlanırken üstüne de bu kadar yüksek tüp fiyatları gelince iş yapamaz hale geldik. Tabiri caizse yüksek fiyatlar esnafın belini kırıyor” dedi.

“1 TÜP SADECE 2-3 GÜN DAYANIYOR”

Her defasında yüksek zamlı fiyatla aldıkları her bir tüpün kahvehane koşullarında sadece 2-3 gün dayandığını kaydeden esnaf, “Her 2-3 günde bir tüp alıyoruz. Çünkü kahvehane veya cafe gibi yerlerde çay ocakları sürekli yandığı için tüketim de fazla oluyor. 1 Ay içinde yaklaşık 10 adet tüp gidiyor. Yapacak bir şey yok. Bu zamların bir an önce geri çekilmesini istiyoruz” diye konuştu. Haber- Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.