“Esnafa elektrik ve kira desteği şart”

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Sıddık Çiftçi, esnafların kira artışları ve yüksek elektrik faturalarından muzdarip olduklarını belirterek, devletin elektrik ve kira konusunda destek sunması çağrısını yineledi.

“Esnafa elektrik ve kira desteği şart”
Yayınlama: 28.12.2022 17:20:45
586
A+
A-

“ESNAFIN YÜKÜ HAFİFLETİLMELİ”

Asgari ücretin yükselmesinin çalışanlar açısından sevindirici olduğunu belirten Başkan Çiftçi, devletin esnaf ve işverenlerin de yükünü hafifletmek amacıyla SSK prim desteği, elektrik veya faizsiz kredi konularında destek sunulması gerektiğini kaydetti. Başkan Çiftçi, “Biz esnaflar olarak asgari ücretin arttırılmasına karşı değiliz. İşçilerimize en yüksek ücreti vermek istiyoruz. Ama devletin de esnaflara destek olması lazım. Esnaflara nasıl destek olacak? Sigorta primi desteğiyle destek olacak. Elektrik, kira konusunda destek verecek. Yani destek sunulmadığında esnaflar ödemelerini yapamıyorlar. Böyle de olunca zincirleme olarak tüm ödemelerde tıkanıklık olacak. Esnaf çekini, senedini ödeyemezse, kredi kartını ödeyemezse, her türlü faiz ve borç bataklığına girecek. O zaman da ekonomik açıdan çöküntü yaşayacaklar” dedi.

“KİRALAR MAKUL ORANDA ARTTIRILSIN”

Mülk sahipleriyle ilgili de konuşan BESO Başkanı Çiftçi, “Mülkiyet sahiplerinden de kirayı makul oranda arttırmalarını istiyoruz. Çünkü biz burada hep beraber yaşıyoruz. Bizim amacımız mülkiyet sahibi zengin olsun, esnaf mağdur olsun değil. Zaten esnaf mağdur ve zor durumdadır. Kira oranları makul seviyeler de olsun ki, biz de bu zorlu ekonomik süreci birlikte atlatıp kurtulalım” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.