“Amacımız adil ve güçlü bir çalışma ortamı”

Üniversite İdare Personel Sendikası (Üni-Per-Sen) Batman Temsilcisi Yahya Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Batman Medya gazetesini ziyaret ederek sendikanın faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

“Amacımız adil ve güçlü bir çalışma ortamı”
Yayınlama: 06.05.2025 11:51:51
Düzenleme: 06.05.2025 11:59
149
A+
A-

“ÖRGÜTLÜ BİR YAPIYA SAHİBİZ”

Üniversite İdare Personel Sendikası (Üni-Per-Sen) Batman İl Temsilcisi Yahya Aydın, yönetim kurulu üyeleri İsmail Dağcar ve Necip Doğan ile birlikte Batman Medya gazetesini ziyaret etti. Ziyarette sendikanın kuruluş süreci, hedefleri ve Batman Üniversitesi özelindeki çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunuldu. 2015 yılında kurulan Üni-Per-Sen’in sadece üniversitelerde görev yapan idari personelin haklarını savunmak amacıyla faaliyet gösterdiğini belirten Temsilci Yahya Aydın, “Sendikamız, çözüm odaklı bir anlayışla, Batman Üniversitesi özelinde örgütlü bir yapıya sahiptir. Üniversitemizde 134 üyemizle en büyük ikinci sendika konumundayız. Ancak idari personel özelinde üyelik sayısı bakımından birinci sıradayız” dedi.

“DAHA GÜÇLÜ ADIMLAR ATACAĞIZ”

2021 yılında Batman Üniversitesi’nde kurulan sendika, son iki yıldır daha aktif çalışmalar yürütüyor. Yaklaşık 3-4 ay önce yapılan oylama ile il temsilciliğine seçildiğini belirten Aydın, yönetim kurulu ile birlikte daha profesyonel, planlı ve programlı bir çalışma anlayışı benimsediklerini vurguladı. Siyaset ve ideolojiden bağımsız bir çizgide olduklarının altını çizen Aydın, “Gücümüzü sadece üyelerimizden alıyoruz. Amacımız, idari personelin haklarını en iyi şekilde temsil etmek ve adil bir çalışma ortamının oluşmasına katkı sağlamaktır. Bu yolda birlikte daha güçlü adımlar atacağız” ifadelerini kullandı.

SENDİKANIN TALEPLERİ…

Sendikanın öncelikli talepleri arasında; tayin sorununun çözülmesi, yükseköğretim tazminatı ve geliştirme ödeneğinden idari personelin de faydalanması, sınavsız yönetici kadrolarının sınavlı hale getirilmesi, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği (GYS-UDS) sınavlarının en az iki yılda bir YÖK tarafından merkezi şekilde yapılması, ÖSYM, AÖF, AUZEF gibi sınavlarda salon başkanı ve gözetmenlik görevlerinin idari personele de verilmesi yer alıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.