Batman’da bir ilkokulda ortaya atılan cinsel istismar iddialarına ilişkin Eğitim Sen Batman Şubesi yazılı açıklama yaptı.
Olayın insanlık dışı ve asla kabul edilemez olduğunu belirten sendika, sürecin çocukların üstün yararı gözetilerek şeffaflıkla yürütülmesi gerektiğini vurguladı.
Gizlilik kararı nedeniyle net bilgiye ulaşılamadığını belirten Eğitim Sen, “Yargı organlarının hassasiyetle hareket etmesini ve çocukların korunmasına dair devlet yükümlülüğünün eksiksiz yerine getirilmesini bekliyoruz” dedi.
Sendika, benzer olaylarda cezasızlık algısının toplumda ciddi güvensizlik yarattığını da hatırlatarak, eğitim emekçilerinin itibarının korunması gerektiğini belirtti. Eğitim Sen, iddiaların doğrulanması durumunda sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.