“Çileklerimiz tat ve aromada tescilli”

Yıllardır Batman’da çilek üretimiyle uğraşan Mahmut Erdem, tarlasında yetiştirdiği Sason çileğinin tadı ve aromasıyla öne çıktığını belirtti.

“Çileklerimiz tat ve aromada tescilli”
Yayınlama: 18.06.2025 12:55:20
Düzenleme: 18.06.2025 13:05
25
A+
A-

Geçtiğimiz yıl Batman Valiliği tarafından düzenlenen bir organizasyonda, çileklerinin tat, aroma ve doğallık açısından birincilikle tescillendiğini söyleyen Erdem, üretimini kendi imkanlarıyla sürdürdüğünü ifade etti. Yaklaşık 9-11 yıldır çilek üretimiyle uğraşan Mahmut Erdem, sadece üretimle kalmayıp, Batman kent merkezinde ve farklı noktalarda seyyar olarak küçük kasalarda ve plastik kaplarda çileklerini sergileyerek perakende satış da yapıyor.

YARIŞMADA BİRİNCİLİK ELDE ETTİ…

“Tarlamda yıllardır büyük bir özenle çilek üretiyorum. Geçen yıl Valilik tarafından düzenlenen yarışmada birincilik aldım. Çileklerimin hem tadı hem aroması çok beğenildi. Bu emeğin karşılığını almak gurur verici” diyen Erdem, çileklerinin kilosunun 80 ile 110 TL arasında değiştiğini söyledi. Özellikle hediyelik olarak hazırlanan küçük paketlerin de yoğun ilgi gördüğünü dile getiren 40 yaşındaki Sasonlu üretici Mahmut Erdem, üretimden satışa kadar süreci yürüttüğünü ve hem kaliteye hem doğallığa önem verdiğini vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.