Batman’da şifalı bitkiler, baharatlar, köy ürünleri ve şekerlemeler satan bir dükkânda satışa sunulan fildişi badem draje, fiyatıyla dikkat çekiyor.
Kilogram fiyatı 890 TL olan bu ürün, hem görünümü hem de fiyatıyla vitrinlerde öne çıkıyor. Vatandaşlar, söz konusu drajenin genellikle nişan, düğün gibi özel günlerde tercih edildiğini, ancak fiyatların artık ulaşılması güç bir seviyeye geldiğini belirtiyor. “Lezzetli ama fiyatı el yakıyor” diyen tüketiciler, her geçen yıl artan gıda fiyatlarının artık şekerleme gibi ürünlerde de hissedildiğini ifade ediyor.
SINIRLI KESİME HİTAP EDYOR
Dükkân yetkilileri, drajenin sınırlı sayıda alıcıya hitap ettiğini ve talebin büyük ölçüde hediyelik ve özel günler için olduğunu söyledi. Ürün, fiyatına rağmen raflarda yerini koruyor.