“Saldırı titizlikle soruşturulmalı”

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde saldırıya uğrayan Batmanlı ailenin yakınlarıyla görüştüğünü belirterek, adli sürecin titizlikle yürütülmesi ve nefret söylemi içeren davranışların cezalandırılması gerektiğini söyledi.

“Saldırı titizlikle soruşturulmalı”
Yayınlama: 13.08.2025 11:45:50
89
A+
A-

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde piknik dönüşü saldırıya uğrayan 8 kişilik Batmanlı aileyle ilgili açıklamalarda bulundu. Aile yakınlarıyla görüştüğünü belirten Dinç, adli sürecin dikkatle yürütülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Dinç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Mersin’in Çamlıyayla ilçesine bağlı Kisecik Kanyonu’na pikniğe gitmek üzere yola çıkan 8 kişilik Batmanlı bir aile, yolculuk esnasında alkollü bir grubun saldırısına uğramıştır. Saldırı sırasında 3 aylık bir bebek darp edilmiş, 70 yaşındaki bir kadın Kürtçe konuştuğu gerekçesiyle hakarete maruz kalmıştır. Saldırganlar arasında bir muhtarın da olduğu belirtilmiştir. Şu anda bir genç beyin kanaması nedeniyle yoğun bakımda, 3 aylık bebek ise hastanede tedavi altındadır” dedi.

Saldırganların alkollü olduğuna dikkat çeken Dinç, “Bir kişinin sadece Kürtçe konuştuğu için hakarete uğraması asla kabul edilemez. Bu nedenle olayın adli süreci titizlikle yürütülmeli ve nefret söyleminde bulunanlar hakkında da ayrıca soruşturma açılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.