“Üretimi durdurursak çark dönmez”

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü girişinde toplanan işçiler, aylardır beklenen kök ücret düzenlemesinin hâlâ yapılmamasına tepki gösterdi.

“Üretimi durdurursak çark dönmez”
Yayınlama: 28.08.2025 16:05:08
31
A+
A-

İşçiler adına açıklamayı yapan Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Lokman Akkuş, verilen sözlerin sürekli ertelenmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Başkan Akkuş, yıllardır ülkenin petrolünü çıkaran işçilerin sefalet ücretine mahkûm edildiğini dile getirerek, “Bizler sadaka değil, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Yıllardır bu ülkenin petrolünü yerin altından çıkarıp ekonomiye katkı sağlıyoruz. Ancak işçiye reva görülen ücret, insanca yaşamaya yetmiyor. Burada binlerce işçi alın teriyle çalışıyor. Eğer bu mağduriyet sona ermezse Batman’dan başlayarak Türkiye’nin dört bir yanında eylemlerimizi ve direnişimizi büyüteceğiz. Üretimi biz durdurursak, bu çark dönmez” ifadelerini kullandı.

“SABIR TÜKENDİ, BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Şimdiye kadar diyalog yolunu tercih ettiklerini ancak sabırlarının tükendiğini söyleyen Akkuş, “İşçinin hakkı için sonuna kadar mücadele edeceğiz. İşçinin emeğini gasp eden bu anlayışa boyun eğmeyeceğiz. TPAO ya sözünü tutacak ya da bu düzeni durduran biz işçiler olacağız. Gerekirse Ankara’ya yürüyerek hakkımızı arayacağız” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.