Öğretmen krizi!

Batman Evliya Çelebi İlköğretim Okulu’nda 15 gündür öğretmensiz kalan 2. sınıf öğrencilerine geçici olarak sosyal bilimler öğretmeni atanması, velilerin tepkisini daha da artırdı: “Çocuklarımızın her gün öğretmeni mi değişecek?”

Öğretmen krizi!
Yayınlama: 22.09.2025 10:12:03
Düzenleme: 22.09.2025 15:48
314
A+
A-

KALICI ÖĞRETMEN ATANMADI…

Milli Eğitim yetkililerinin “atama yapıldı” açıklamalarına rağmen henüz sınıfa kalıcı bir öğretmen atanmadı. Veliler, çocuklarının eğitimden mahrum bırakıldığını ifade ederek, “Çocuklarımız 15 gündür evde bekliyor. Her gün öğretmen mi değişecek? Bu sistemin ceremesini öğrenciler çekiyor, psikolojileri bozuluyor” sözleriyle tepki gösterdi. Bugün itibarıyla sınıfa geçici olarak ücretli bir öğretmen görevlendirildi. Ancak atanan öğretmenin sosyal bilimler branşından olması, velilerin tepkisini daha da artırdı. Veliler, “2. sınıf öğrencilerine branş öğretmeni değil, alanında uzman sınıf öğretmeni atanmalı. Çocuklarımız deneme tahtası değil” diyerek Milli Eğitim Müdürlüğü’nü göreve çağırdı.

“ACİLEN KALICI ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

Yetkililerden alınan bilgilere göre, sınıfa önce ücretli bir öğretmen, ardından geçici bir kadrolu öğretmen verilecek. Asıl öğretmenin ise ancak ilk dönemin ardından kalıcı olarak göreve başlayacağı belirtildi. Veliler ise bu plansızlığa tepki göstererek, “Çocuklarımızın geleceğiyle oynanıyor, acilen kalıcı çözüm istiyoruz” çağrısında bulundu. (Haber: Resul AYAZ)

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.