Batman’da Kültür Mahallesi Worldmar AVM kavşağında bulunan yaya geçidinde yürütülen asfalt yenileme çalışmaları tamamlandı.
Özellikle yağışlı havalarda yaya geçidinde oluşan su birikintileri ve zemin bozukluğu, yapılan yeni asfalt serimiyle tamamen giderildi. Zamanla tahrip olan ve engebeli yapısı nedeniyle hem yayalar hem de sürücüler açısından risk oluşturan yaya geçidi ile caddenin belirli bir bölümü kazılarak söküldü. Ardından gerçekleştirilen asfalt serimiyle alan düz ve pürüzsüz bir görünüme kavuşturuldu.
Yapılan çalışmayla birlikte yayaların karşıdan karşıya geçişinin daha rahat ve güvenli hale geldiği belirtilirken, düzenlemenin aynı zamanda trafik akışını da olumlu yönde etkilediği ifade edildi. Batman Belediyesi tarafından yapılan asfalt serimi sayesinde, yağmur yağdığında yaşanan su birikintilerinin önüne geçilirken, bölgedeki ulaşım konforunun da artırıldığı kaydedildi.
