Tatlıcılarda Ramazan bereketi

Ramazan ayıyla birlikte tatlı satışları üç katına çıktı. Tatlı üreticileri, iftardan iki saat önce başlayan yoğunluğun arife gününe kadar devam etmesini beklediklerini belirtti.

Tatlıcılarda Ramazan bereketi
Yayınlama: 01.03.2026 13:31:50
24
A+
A-

İftara yakın saatlerde artan yoğunluk nedeniyle işletmelerde uzun kuyruklar oluşurken, vatandaşların sıcak tatlıya yöneldiği gözlemleniyor. Ramazan öncesi hazırlıklarını tamamlayan işletmeler hem üretim kapasitesini hem de personel sayısını artırarak artan talebe cevap vermeye çalışıyor. Ramazan öncesi hazırlıklarını tamamladıklarını belirten tatlı üreticisi Veysel Sirek, “Ramazan geldi, yoğun bir sürecimiz başladı. Ramazan gelmeden önce hazırlıklarımızı zaten yapmıştık. Yağımızı, şekerimizi, unumuzu tedarik ettik. Bir yoğunluk olacağını zaten öngörüyorduk. Çok şükür istediğimiz gibi oldu, oluyor. Bu yoğunluğun arife gününe kadar devam etmesini bekliyoruz. Satışlarda ciddi bir talep var. Batman’da halka tatlı, tulumba ve taş kadayıf bir kültürdür. Bizde daha çok sevildiği için ekstra bir yoğunluk var. Memnunuz, satışlar iyi” dedi.

HALKA VE TULUMBA ÇEŞİTLERİ 150 LİRA

Maliyet artışlarına rağmen fiyatları makul seviyede tuttuklarını dile getiren Sirek, “Fiyatlar konusunda da maliyet artışlarına rağmen fazla bir güncelleme yapmadık. Yaklaşık yüzde yirmi beş oranında artış yaptık. Milletimiz daha uygun fiyata tatlı alabilsin diye makul bir seviyede tuttuk. Buna bağlı olarak talep de fazla. Halka ve tulumba çeşitlerimiz 150 TL, taş kadayıf (sade, kaymaklı ve cevizli) 300 TL, şambali tatlısı ise 200 TL’dir. İşimizi severek yapıyoruz. Bu yüzden ayrıca özen gösteriyoruz. İşletmemize karşı güzel bir talep var. Bundan memnunuz ve bu şekilde devam etmesini umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.