Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Batman Belediyesi’nin kültür etkinlikleri kapsamında tiyatro izleyen Atatürk İlkokulu öğrencileri, ardından 23 Nisan kutlamalarında sahneledikleri Delilo halayıyla izleyenleri büyüledi.
Batman Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği etkinliklerle çocukları sanatla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Atatürk İlkokulu 1/E sınıfı öğrencileri, “Sportmen Kral” adlı çocuk tiyatrosunu izleyerek hem eğlendi hem öğrendi. Sporun önemi, sağlıklı yaşam, dostluk ve centilmenlik temalarını işleyen oyun, minik izleyicilerden büyük ilgi gördü. Etkinliğin çocukların gelişimine önemli katkı sunduğunu belirten Sınıf Öğretmeni Siraç Akçay, tiyatronun spor sevgisi, sağlıklı beslenme, disiplin ve sosyal beceriler açısından değerli mesajlar içerdiğini ifade etti. Öte yandan okulda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yılı da coşku içinde kutlandı. 1/E sınıfı öğrencileri, sahneledikleri Delilo halayı gösterisiyle izleyenlere renkli ve unutulmaz anlar yaşattı.
Folklor kursiyer öğretmeni Mehmet Köylüoğlu, Delilo halayının çocukların hem eğlenmesini sağladığını hem de koordinasyon ve ritim becerilerini geliştirdiğini belirtti. Velilerin yoğun katılım gösterdiği programda okul yönetimi, etkinliklerin gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmenlere, öğrencilere ve katılımcılara teşekkür etti.
