Depremzede çocuklara ‘moral’ desteği

Batman’da görev yapan öğretmenler, gönüllü olarak bir araya gelip deprem bölgesindeki çocuklar için çeşitli oyuncaklar toplayarak deprem bölgesine gidiyor.

Depremzede çocuklara ‘moral’ desteği
Yayınlama: 16.02.2023 17:43:22
137
A+
A-

ÖĞRETMENLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ…

Depremden etkilenen çocuklara çeşitli oyuncaklar dağıtacak olan 30 gönüllü öğretmenin amacı depremden etkilenen çocuklara moral vermek ve onların içerisinde bulunduğu psikolojik tramvayı bir an önce atlatmalarını sağlamak. Ben onu mu dedim ekibinin gönüllü öğretmenlerinin başlattığı bu projede amaçlarının deprem bölgesindeki çocuklara çeşitli oyuncaklar götürmek olduğunu söyleyen Psikolog Songül Kandemir, “Şu zamana kadar birçok yardım yapıldı ama çocukların oyuncak ihtiyacı da göz ardı edilmemeli diye düşündük. Bu süreçte Kızılay ve Millet Cemiyeti de bize destek oldu. Şu an burada 30’a aşkın öğretmen arkadaşlarımızla birlikte oyuncakları paketledik ve Adıyaman’a doğru yola çıkacağız” dedi.

“UZMAN BİR EKİPLE GİDİYORUZ”

Yarın Adıyaman’da oyuncakları çocuklara teslim edeceklerini belirten Kandemir, “Çocuklarla vakit geçireceğiz. Biraz daha iyi hissetmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Etkinliklerimiz bununla da sınırlı kalmayacak. Aslında 50’den fazla gönüllüyle bir arada çalışıyoruz ve gidecek ekipte hem psikologlar, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, okul öncesi öğretmenleri, çocuk gelişimciler yer alıyor. Uzman bir ekiple gidiyoruz. Oyuncak toplama etkinliği ve çeşitli etkinliklerimiz sürecek” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.