TPAO alımlarını meclise taşıdı

TPAO’nun Batman’daki işçi alımlarında torpil ve kayırmacılık yapıldığı iddialarını TBMM gündemine taşıyan DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, “Kamu kurumları siyasi partilerin arka bahçesi değildir” dedi.

TPAO alımlarını meclise taşıdı
Yayınlama: 13.05.2026 16:30:12
218
A+
A-

TPAO’nun Batman’daki işçi alımlarına ilişkin iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme taşıyan milletvekili Oduncu, süreçte torpil ve kayırmacılık yapıldığını savundu. Batman TPAO işçi alımlarında büyük bir emek gaspı yaşandığını öne süren Oduncu, resmi sonuçlar açıklanmadan bazı gençlerin AK Parti il binasından aranarak partiye davet edildiğini daha önce de gündeme getirdiklerini belirtti. AK Parti İl Başkanı’nın “referans olduk” yönündeki açıklamalarına sert tepki gösteren Oduncu, bunun açık bir kayırmacılık itirafı olduğunu savundu. “Mülakata giren adayların tamamı zaten mevzuat gereği Batmanlı” diyen Oduncu, “Siz kimin hakkını kime lütfediyorsunuz? TPAO sizin arka bahçeniz mi, istihdam ofisiniz mi?” ifadelerini kullandı.

“PARTİYE ÇAĞRILAN GENÇLERE NE TEKLİF EDİLDİ”

Oduncu, açıklamasında şu soruların yanıtlanmasını istedi: “Bir kamu kurumu olan TPAO’nun henüz açıklanmamış resmi alım listesi bir siyasi partinin eline nasıl geçti? AK Parti il yönetimi, devlet kurumları adına insanları işe alma veya eleme yetkisini nereden alıyor? Parti binasına çağrılan gençlere ne teklif edildi?” Kayırmacılık iddialarıyla ilgili herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını da soran Oduncu, savcılığın bu açıklamaları ihbar kabul edip etmeyeceğinin kamuoyu tarafından merak edildiğini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.